Extraavisen.no

Kjendiz

Stephany kan regne med å bli nominert – igjen

En gruppe som kaller seg for “MFN” sier at Stephany La Rosa sitt arbeid kan bli belønnet med en nominasjon til en ny pris. Gruppen har som hensikt å nominere unge ildsjeler som styrker forståelsen av viktigheten av menneskerettigheter.

Publisert for

, den

Foto: Roger Myrland

Det opplyser en talsperson for gruppen, som ønsker å holde seg anonym.

Gruppen sier at de vil fortsette å nominere Stephany og andre unge ildsjeler som jobber for å styrke forståelsen av viktigheten av problematikken.

– Vi ser at hennes innsats er med å styrke forståelsen av hvor viktig det er å snakke om problemene rundt brudd på menneskerettighetene, er svært viktig for å sette fokus på problemet. Det har vi blant annet sett i form av artikler og hennes deltakelse i Miss Norway. Vi beundrer henne.

La Rosa har blitt kjent for sin innsats og har i ettertid vært en tydelig stemme for kvinners rettigheter til utdanning og menneskerettighetene generelt.

Foto: Joe Urrutia

Tidligere vant hun årets pressepris under Miss Norway:

– Vi vil også gi en pris til en finalist som har utmerket seg spesielt med pressearbeid. Hun har hatt 9 radio-innslag hos NRK og fått en hel forside-sak på NRK P3, NRK Nyheter og NRK Underholdning. I tillegg har hun snakket på Debatten, hvor hun gjorde en veldig god figur, med å snakke om kroppspress bland unge. En god rollemodell, engasjert og dyktig talsperson, er begrunnelsen, sa talsperson Knut Yrvin i sin begrunnelse.

For en uke siden ble det kjent at hun ble nominert til den prestisjetunge Jenteprisen 2021, som er i regi av Plan International og Costume:

– Jeg var i sjokk da jeg fikk vite at jeg var nominert til prisen. Å bli anerkjent for det jeg har kjempet for, gjør at jeg blir mer motivert til å fortsette med arbeidet, sa La Rosa til Extraavisen.

Er det deres gruppe som står bak nominasjonen?

– Nei, vi står ikke bak den nominasjonen, men vi kommer til å nominere Stephany til andre priser. Grunnen til at vi ønsker å nominere henne, er at hun har gjort en stor innsats å fremme viktige saker, som blant annet kroppspress og utdanningen hos kvinner. Vi synes det er prisverdig at hun blir nominert.

La Rosa er også kjent fra P3-podkastene VG3 som gikk på NRK P3.

Lik Kjendiz.no på Facebook!