Extraavisen.no

Kjendiz

Stephany nominert til Jenteprisen 2021

Menneskerettighetsaktivisten Stephany La Rosa (19) fra Gjemnes i Møre og Romsdal er nominert til den prestisjetunge Jenteprisen 2021.

Publisert for

, den

I SJOKK: Stephany var i sjokk da hun fikk vite at hun er blant de nominerte til Jenteprisen. Arkivfoto: Joe Urrutia

I regi av Plan International Norge og Costume, er Stephany nominert til prisen for sin kamp for kvinners rett til utdanning og kvinners rettigheter generelt.

– Jeg var i sjokk da jeg fikk vite at jeg var nominert til prisen. Å bli anerkjent for det jeg har kjempet for, gjør at jeg blir mer motivert til å fortsette med arbeidet, sier La Rosa til Extraavisen.

Hva betyr det for deg å bli nominert?

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, men for meg betyr det at det nytter å stå opp for den uretten man ser i verden. Det betyr at folk følger med hva jeg gjør, og det føles godt at det jeg gjør blir sett.

La Rosa har i tidligere intervjuer fortalt at hun kjemper for at alle kvinner skal få høyere utdanning, kroppspress og andre aktuelle temaer som hun har vært en viktig stemme for.

ANERKJENT: Stephany La Rosa har blitt anerkjent for sitt menneskerettighetsarbeid. Det har hun all grunn til å smile for. Foto: Privat

Plan International Norge har begrunnet formålet med Jenteprisen, og formålet er å løfte fram ildsjeler og organiserte grupper som arbeider for å stoppe krenkelser mot jenter og sikre deres rett til beskyttelse og frihet til å gjøre egne valg.

Innsatsen er deriblant problematikken rundt høyere utdanning, barneekteskap, tvangsekteskap, voldtekt, kjønnslemlestelse eller formidling av stemmene til jenter som ellers ikke blir hørt i samfunnet.

Vinneren kåres på FNs internasjonale Jentedag i Oslo den 11.oktober.

Extraavisen har flere ganger omtalt den unge aktivisten fra Gjemnes, hvor hun blant har snakket om at kroppspress er fortsatt aktuelt og at det er mange som tjener penger på å gjøre barn syke.

Tidligere i høst vant La Rosa årets pressepris i årets skjønnhetskonkurranse, Miss Norway.

Rett før finalen var La Rosa åpen om at hun ikke ville være mørk i huden, noe som førte til at hun fikk en rekke støtteerklæring fra leserne til Extraavisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!