Rampelyset

Stephany vant årets pressepris

Talsperson, Knut Yrvin sier at Stephany har vært en god rollemodell og engasjert i viktige saker som har berørt mange nordmenn.

– Vi vil også gi en pris til en finalist som har utmerket seg spesielt med pressearbeid. Hun har hatt 9 radio-innslag hos NRK og fått en hel forside-sak på NRK P3, NRK Nyheter og NRK Underholdning. I tillegg har hun snakket på Debatten, hvor hun gjorde en veldig god figur, med å snakke om kroppspress bland unge. En god rollemodell, engasjert og dyktig talsperson, er begrunnelsen.

– Årets pressepris går til Stephany La Rosa, sier Knut Yrvin til Extraavisen.

Til Extraavisen sier La Rosa at hun er rørt og takknemlig for å ha fått en pressepris.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si da jeg fikk vite om prisen. Jeg er utrolig takknemlig og rørt for å å ha mottatt denne prisen. Det betyr mye.

Foto: Joe Urrutia

Facebook takker La Rosa familien og de som har støttet henne:

– Familie, venner og bekjente – tusen hjertelig takk for at dere har støttet meg, heiet meg frem og vært der for meg, dere har betydd mest, skriver La Rosa og legger til:

– Jeg kommer til å fortsette å bruke mine plattformer til å fremme lokalsamfunnet og mine hjertesaker, og jeg gleder meg til det neste kapittelet som kommer.

Extraavisen har hatt flere intervjuer med den unge aktivisten fra Gjemnes utenfor Møre og Romsdal, deriblant har hun snakket om at kroppspress er fortsatt aktuelt og at det er mange som tjener penger på å gjøre barn syke.

Rett før finalen var La Rosa åpen om at hun ikke ville være mørk i huden, noe som førte til at hun fikk en rekke støtteerklæring fra leserne til Extraavisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

FAKTA OM STEPHANY

Biografi

Stephany Gabriela Crespo La Rosa er en norsk-venezuelansk menneskerettighetsaktivist. Hun er født.16.juli 2002 i Venezuela, og flyttet til Norge med sin mor da hun var fem år gammel. I dag bor hun i Gjemnes utenfor Møre og Romsdal. La Rosa har blitt for mange en viktig stemme i flere forskjellige saker, som blant annet kroppspress og at utdanningen må gjelde for alle mennesker i alle land. Hun har også laget flere innslag om viktige temaer for NRK Radio.

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.