Extraavisen.no

Kjendiz

Stina Talling slipper «I Can’t Remember»

(RAMPELYSET): 18 år gamle Stina Talling fikk sin første smakebit på et internasjonalt publikum med MGP-semifinalelåten «Elevate» tidligere i år, og etter å ha eksperimentert musikalsk og skrevet låter hjemmefra i pandemiåret er Stina på vei mot å finne sin plass på popstjernehimmelen.

Publisert for

, den

Foto: Sony Music Norway

Der hun tidligere har gitt ut musikk på Bergensdialekt er det nå engelskspråklige låter som står i fokus – låter med sterke melodier og store, allsangverdige poprefreng båret av Stinas gjenkjennbare vokal. 29. oktober slipper hun den gitardrevne perlen «I Can’t Remember» – en låt om å gi slipp. 

– Låta handler om å ikke klare å la en person gå, selvom du vet det kanskje er for deres begge beste. Teksten treffer meg veldig, og jeg tror det er noe mange kan kjenne seg igjen i, sier Stina Talling.

«I Can’t Remember» er produsert av Sivert Hagtvet (Dagny, Julie Bergan) og skrevet med Bård Mathias Bånsaksen (Ina Wroldsen, Steve Aoki, Cheat Codes) og Hilda Stenmalm (BTS, Dagny) – stjernelaget som også sto bak MGP-låta «Elevate». For Stina føles det helt naturlig å gi ut musikk engelsk.

– Jeg har alltid skrevet låter på engelsk når jeg har sittet på rommet mitt med gitaren min. Det var fint å starte med norsk musikk, men nå føler jeg meg klar for et mer voksent uttrykk. Jeg føler også at jeg rekker ut til et enda bredere publikum med et enda større vokabular. Siden MGP har jeg fått et større publikum og fått følgere fra andre land, noe som er veldig stas.

Som 16-åring debuterte Stina Talling med den selvskrevne «BlimE»-hiten «Mer enn god nok». På kort tid har hun nådd over 20 millioner streams på Spotify, livedebutert på et fullstappet VG-lista Rådhusplassen foran hundretusener av seere, opptrådt på Gullfisken og Melodi Grand Prix og ligget i toppen av streaminglistene.  

«I Can’t Remember» slippes 29. oktober.

Siden Stina Talling fra Bergen startet med YouTube-videoer i 2013 har hun hatt over 17 millioner avspillinger på sine personlige og humoristiske videoer. 

I 2017 og 2018 ble hun nominert i kategorien “årets morsomste” under Gullsnutten, til “årets underholdning” i Vixen Influencer Awrds 2018 og i 2019 ble hun nominert i kategorien “stjerneskudd” i Nickelodeon 2019 International Kid’s Choice Awards. Stina har også vært en del av Dplay-suksessen “Influenserne”. 

Julen 2018 føk hun oppover hitlistene med julesangen “Nå er det jul” som en del av The sPlayers, og tidlig neste år signerte hun platekontrakt med Sony Music.

Lik Kjendiz.no på Facebook!