Innenriks

Stoltenberg nominert til Nobels fredspris

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er nominert til Nobels Fredspris. Det er Tybring-Gjedde som har nominert Stoltenberg.

Det melder Nettavisen.

Tidligere har Tybring-Gjedde snakket om at den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj burde fått prisen, men denne gangen falt nominasjonen på Stoltenberg.

– Jeg har nominert Jens Stoltenberg. Jeg var ute og sa for noen måneder siden at Zelenskyj fortjener en Nobels fredspris. Det står jeg fortsatt ved, men han står riktignok midt i en krig, sier Tybring-Gjedde til avisen.

I 2020 nominerte han den tidligere presidenten i USA, Donald Trump. Det medførte at Trump ringte til Gjedde og takket ham for nominasjonen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.