Extraavisen.no

Utenriks

Stoltenberg spår at vi har verre dager foran oss

(RUSSLAND/NATO): Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg spår at vi har verre dager foran oss. Han tror at Russland bringer inn flere og kraftigere våpen.

Publisert for

, den

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg under en pressebrief i forbindelse med situasjonen i Ukraina. Foto: NATO / Flickr

– Skoler, sykehus og boligområder er beskutt. Det har vært uforsvarlig aktivitet på et kjernekraftverk, og mange sivile er drept og såret, sier Stoltenberg på sin pressekonferanse fredag, og fortsetter:

– Men dagene som kommer blir sannsynligvis verre, med mer lidelse, død og ødeleggelser, når Russland bruker inn hardere våpen.

Under pressekonferansen slo han også fast at Nato ønsker ikke krig med Russland. Han skal ha vært tydelig på at dette er ikke en krig som russerne ønsker, men Russlands diktator, Vladimir Putin ønsker:

– Dette er Putins krig. En krig han har valgt, planlagt og fører mot et fredfullt land.

 Natt til fredag skal det oppstått brann etter at kraftig artilleriskyts ble observert mot kjernekraftverket Zaporizjzja sør i Ukraina.

Brannen skal ifølge flere medier være slukket, og ifølge lokale myndigheter har russiske styrker tatt kontroll på atomkraftverket.

Stoltenberg frykter at krigen skal eskalere seg, men spår at krigen kan bli verre og mer brutal i Ukraina. Han sier at Natos oppgave er å trygge medlemslandene som er en del av Nato, men samtidig unngå at krigen går utenfor Ukrainske grenser.

Jake Sullivan, president Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver skal ha sagt at diplomati fungerer dårlig om Russland bruker missiler.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer