Utenriks

Storbrann i russisk kjøpesenter i Moskva

Russiske brannmannskapet rykket ut fredag morgen norsk tid til en storbrann i et kjøpesenter i Moskva.

Det var ved 06-tiden norsk tid at det russiske departementet for krisesituasjoner opplyste om en storbrann i et kjøpesenter, melder den russiske avisen Izvestia.

7000 kvadratmeter av kjøpesenteret Mega Khimki er berørt, og det skal ha blitt observert store flammer. En person er erklært død som følge av storbrannen, melder Ria Novosti.

I tillegg melder flere russiske medier om at det er mistanke om at brannen er påsatt, men det er ingen konkrete kilder som tilsier dette.

Årsaken til brannen skal trolig ha vært en utstyrfeil og brudd på loven ffor brannsikkerheten. Brannvesenet har ifølge Ria Novosti beskrevet slukningsarbeidet som svært krevende.

Myndighetene sier at det er sendt ut 70 mannskaper som jobber med slukningsarbeidet, og at de vil vurdere om de skal sette inn flere brannmannskaper.

På sosiale medier viser at det er store flammer som brer seg over kjøpesenter, og ut fra bildene og videoene ser det ut som at kjøpesenteret er overtent.

Flere gassflasker som befinner seg i bygninger skal ha eksplodert. I tillegg opplyser myndighetene at de har evakuert et stort område og trafikken rundt kjøpesenteret skal være omdirigert.

Mega Khimki regnes som et av de største kjøpesentrene i Moskva med et besøkstall på nesten 6 millioner årlig. Kjøpesenteret ligger cirka sju kilometer fra Sheremetyevo-flyplassen i Moskva.

Dend øde personen skal trolig være en ansatt ved kjøpesenteret.

Lik Extraavisen.no på Facebook!