Extraavisen.no

Utenriks

Store demonstrasjoner mot thailandsk regjering

Hundrevis av biler og motorsykler samlet seg ved Bangkoks demokratimonument, i Ratchaprasong, i en enorm demonstrasjon for å kreve statsminister Minister Prayut Chan-o-cha avgang.

Publisert for

, den

Foto: Connor wiliams

I den såkalte bildemonstrasjonen ble samling av kjente ledere for anti-regjerings- og anti-establishment-grupper, som Nattawut Saikua, tidligere generalsekretær for den nå nedlagte United Front for Democracy against Dictatorship (UDD) eller Red-Shirt-bevegelsen, skal ha vært blant de som deltok i demonstrasjoner, melder Thai PBS i dag.

Nattawut, som ble løslatt fra fengsel i desember, twitret i dag og sa at Red-Shirt-bevegelsen er tilbake i virksomheten og krever statsministerens avgang.

Lignende demonstrasjoner holdes også i flere andre provinser, hvor det er aktivister tilknyttet anti-etablering Ratsadon-gruppen, for eksempel i den nordøstlige provinsen Nakhon Ratchasima.

Demonstranter fra Ratsadon, United Thammasat og Demonstration og Thalu Fah -gruppene skal ha ankommet Demokratimonumentet i biler og på motorsykler allerede klokken 08.00 for å vente på lederne før kjøretøyets konvoi flyttet til Sombats gruppe på Vibhavadi Rangsit motorvei.

Parit sa til lokale medier at konvoien ville forlate Demokratimonumentet rundt kl. 12.00 for et møte med demonstranter med rød skjorte, ledet av Nattawut, og Sombats demonstranter.

Deretter vil de reise rundt i Bangkok og bilhornene lyde i en protestbevegelse mot statsministeren og hans regjering som har ansvaret for smittespredningen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!