Extraavisen.no

Finans

Stortinget har startet gjennomgang av skatt

Tirsdag ble det kjent at de har satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger. Det betyr også at de skal gå gjennom enkeltsaker.

Publisert for

, den

Foto: Stortinget

Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift, skriver NTB.

Det betyr at Stortinget har besluttet å utføre en bred revisjon av alle skattemessige side ved ordningene.

Forskjellsbehandlingen har ført til at flere har reagert med sinne, hvor sivile må betale mer skatt, mens landets øverste folkevalgte ikke betaler en eneste krone.

– Jeg forventer at denne revisjonen skal gi oversikt over alle skattemessige forhold knyttet til representantene slik at vi både kan rydde opp der det eventuelt skulle vært skatteplikt, og for at vi skal bli helt trygge på at vi håndterer skatteplikten korrekt fremover, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen, i en pressemelding.

Gjennomgangen skjer som følge av den masseomtalte skatteskandalen til Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som ikke betalte en eneste krone. Dette medførte at han gikk av som KrF-leder og statsråd, men vil sitte som stortingsrepresentant de neste fire årene.

I tillegg har Stortingets presidentskap besluttet gjennomgang av reglene for pendlerboligene, og vurdering av mulige endringer i ordning for fratredelsytelse og etterlønn

Lik Extraavisen.no på Facebook!