Extraavisen.no

Helse

Strengere nasjonale tiltak for å begrense smitten

(NORGE): Regjeringen innfører nye nasjonale smitteverntiltak for ikke å overbelaste helse- og omsorgstjenesten og beskytte kritiske samfunnsfunksjoner. Dermed blir det strengere regler for arrangementer.

Publisert for

, den

Foto: Ingrid Brandal Myklebust/ Statsministerens kontor

Det blir strengere regler for arrangementer og uteliv for voksne, i kulturlivet og på organiserte fritidsaktiviteter. Det innføres skjenkestopp over hele landet.

– Smitten i Norge øker kraftig, og vi har nå fått ny kunnskap om omikron-varianten og hvor raskt den kan spre seg. Vi er inne i en mer alvorlig situasjon. Regjeringen innfører derfor strengere tiltak for å bevare kontrollen på pandemien, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Den store utfordringen er at omikron er mer smittsom. Det fører til at flere vil bli smittet. Flere av disse vil bli alvorlig syke, selv om virusvarianten skulle vise seg å gi lavere risiko for alvorlig sykdom. Sykehus, sykehjem, fastleger og legevakter opplever økende belastning som følge av syke pasienter, økt sykefravær blant helsepersonellet og mindre tilgang på vikarer fra utlandet.

–  Vi har fått tydelige råd fra helsemyndighetene om å innføre nye, strengere tiltak nå. Vi er opptatt av å skjerme barn, unge og sårbare grupper, men dessverre vil også de merke tiltakene i sin hverdag. Samtidig vet vi at mange som jobber i helsetjenesten og på skoler og i barnehager, er slitne nå. Det forsterker alvoret i situasjonen, påpeker Støre.

Lik Extraavisen.no på Facebook!