Extraavisen.no

Innenriks

Strømselskap advarer mot svindelforsøk

(SVINDELFORSØK) Strømselskapet Elvia advarer sine kunder om forsøk på svindel knyttet til kompensasjonsordningen for høye strømpriser.

Publisert for

, den

Nettselskapet Elvia, som er ansvarlig for drift av strømnettet i Oslo, Viken og Innlandet, går nå ut og advarer sine kunder mot svindel i kjølvannet av den nylig innførte kompensasjonsordningen for høye strømpriser.

Svindelforsøket skjer ved at sender ut en mail eller SMS som gir seg ut for å komme fra Elvia. I denne meldingen oppfordres kunden til å be om tilbakebetaling av strømstøtten, alternativt står det at en regning er blitt betalt to ganger. I meldingen er det da oppgitt en link man bruke for å få tilbakebetalt det man har betalt for mye.

Elvia går nå ut med advarsler mot slike meldinger. Selskapet opplyser at de ikke sender ut slike meldinger. Det understrekes at den statlige kompensasjonen er noe som ikke utbetales direkte til den enkelte kunder, men er en ordning hvor støttebeløpet trekkes automatisk fra på strømregningen. Det er ikke noe du trenger å søke om.

Elvia ber kunder kunder som mottar mail eller SMS om en faktura hvor man ber mottaker legge inn kortnummer eller andre opplysninger, om å slette slike meldinger – og for all del ikke klikk på eventuelle linker i meldingen.Lik Extraavisen.no på Facebook!

Lik Extraavisen.no på Facebook!