Extraavisen.no

Helse

Styrker akuttberedskapen under World Cup i alpint

(HELSE): Stiftelsen Norsk Luftambulanses stiller sitt legehelikopter og mannskap til rådighet i Kvitfjell denne uken for å sikre beredskapen rennet krever og at denne ikke går utover den vanlige akuttberedskap i området.

Publisert for

, den

Foto: Kyle Meyr

For andre gang er Stiftelsen Norsk Luftambulanse medisinsk partner for World Cup Kvitfjell som i år går av stabelen 2.-6. mars.

«På grunn av ulykker i tidligere alpine konkurranser, er World Cup-arrangørene pålagt å ha luftambulanse på stedet. Vi ønsker å bidra til at rennet har en lokal beredskap på høyt nivå og at eventuelle hendelser ikke belaster verdifulle lokale resurser: Kvitfjell ligger i et sentralt østlandsområde med høy aktivitet – især nå i vinterferiesesongen – og den lokale beredskapen trengs der den er,» sier Stephen Sollid, sjeflege i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Organisasjonen stiller med sitt eget legehelikopter som til vanlig brukes til giverfinansiert forskning, utvikling og trening for å løfte luftambulansetjenesten i Norge til nye høyder. I likhet med andre legehelikoptre er utviklingshelikopteret bemannet med pilot, redningsmann og lege. Disse jobber deltid for stiftelsens utviklingshelikopter og blir derfor ikke tatt ut av luftambulansetjenesten for å stille.

«Å være medisinsk partner for dette arrangementet er vinn-vinn-situasjon: Vi bidrar med den kompetansen og de resursene vi har og kan samtidig fortsette arbeidet vårt: Mellom rennene skal mannskapet trene på redningstekniske operasjoner og teste ut utstyr som inngår i våre utviklingsprosjekter,» forteller Sollid.

Leder for World Cup i Kvitfjell, Ole Kristian Kirkerud, er også fornøyd med samarbeidet og sier han er stolt over partnerskapet:  

«Å ha en så solid og sterk samarbeidspartner i ryggen er helt avgjørende for gjennomføringen av de årlige World Cup-rennene i utfor og Super-G i Kvitfjell. For oss som arrangør er det viktig å ha den kompetansen som Norsk Luftambulanse besitter. ‘Uten Norsk Luftambulanse, ingen World Cup-renn’ er ikke bare en påstand, men en sannhet,» sier Kirkerud.

Lik Extraavisen.no på Facebook!