Extraavisen.no

Utenriks

Svindeltiltalt kardinal må møte i rettsmøte

(ITALIA): I Vatikanet skal det i dag holdes rettsmøte i saken mot kardinalen Giovanni Angelo Becciu og ni andre som er anklaget for svindel i forbindelse med et feilslått eiendomsprosjekt i London.

Publisert for

, den

Unsplash
Vatikanstaten regnes som en av verdens mest helligste steder i Europa. Foto: Briana Tozour

Det var tidligere at det ble kjent at kardinalen sammen med flere andre tidligere tjenestepersoner i Vatikanet, ble tiltalt for tjenesteforsømmelse, hvitvasking, svindel og underslag.

Den 73 år gamle kardinalen møtte opp i retten i juli, da han ble tiltalt for å ha brukt flere hundre millioner euro av krikens penger til eiendomsprosjektet, en sak som aldri har blitt ferdig, som følge av saken er så omfattende.

Ifølge Reuters skulle eiendomsprosjektet finne sted i Chelsea-området. Noe av pengene som ble brukt, ble også tatt fra donasjonskontoen som kom fra katolske givere.

For to år siden fikk den italienske kardinalen Angelo Becciu sparken av pave Frans, og nå har det kommet frem at han er nå tiltalt for bedrageri.

Extraavisen har tidligere omtalt den omfattende saken, som fortsatt ikke har fått sin ende. Rettssaken startet i juni, men det har vært flere runder av saken som følge av flere vitner og beviser har kommet frem i lyset i ettertid.

På grunn av koronasituasjonen i sommer, måtte rettssaken foregå i Vatikan-museet, og ikke i den vanlige rettssalen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!