Extraavisen.no

Utenriks

Sydney (25) kom aldri hjem fra joggeturen

(USA): I fjor sommer tok 25 år gamle Sydney Sutherland en joggetur, men det skulle vise seg at hun aldri kom hjem. Nå er en 29 år gammel bonde dømt til livstid for drapet.

Publisert for

, den

Bonden Quake Lewellyn (29) dømt til livstid for drapet på Sydney Sutherland (25) i Arkansas. Foto: Jackson County Sheriff's Office

Det var i fjor sommer, 25 august 2020 at den 25 år gamle sykepleieren tok seg en joggetur i Newport, som ligger i den amerikanske delstaten.

I forrige uke ble det kjent at den 29 år gamle bonden Quake Lewellyn fra Arkansas ble dømt til livstid, ifølge avisen The Independent.

I retten skal Lewellyn ha forklart at han kjørte på kvinnen da hun jogget ved veien. Deretter skal han ha erkjent at han voldtok og drepte henne da han var på stedet.

Da det ble kjent at Sydney Sutherland ble meldt savnet, ble det igangsatt en stor leteaksjon. Den 29 år gamle bonden, som var gjerningsmannen selv, deltok i leteaksjon. Deriblant ble han også med i en Facebook-gruppe som ble opprettet i forbindelse med letaksjonen, ifølge People.

Sydney Sutherland ble funnet to dager senere, og bare noen dager etter funnet ble Lewellyn pågrepet i nærheten av samme åsted der hun ble funnet drept.

Ifølge Jackson County Sheriff’s Office skal Sydney ha blitt funnet drept i nærheten av Lewellyns bopel. Politiet sier at det har vært en relasjon mellom gjerningsmannen og den avdøde, men de ønsker ikke å gå nærmere i detalj.

Politiet sier at gjerningsmannen deltok i leteaksjonen, men skal ha blitt avslørt da politiet fant DNA-spor som var linket til gjerningsmannen.

Foreløpig er det ikke kjent hva som er motivet, og hvorfor Sydney ble drept.

Lik Extraavisen.no på Facebook!