Reise

Ta med daten ut i naturen

– Å overraske daten din med en opplevelse utenfor bykjernen – langt fra pulserende byliv, barer og cafeer – gjør at man blir kjent på en annen måte. Gå for en ny opplevelse for dere begge og legg listen lavt, tipser Simone Quist-Mathiesen, datingekspert i happn.

Siden den franske datingappen happns lansering i 2014, har nordmenn vært i egen klasse når det kommer til profilbilder tatt i naturen. Det bugner av bilder på fjelltopper, ved fiskevann og fra turstier. 

Indre Østfold og Telemark

Simen Rommetveit Halvorsen, kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforeningen, mener det å dra på tur sammen er super måte å bli kjent med nye mennesker. Han har flere turtips i ermet.

– Ute i naturen er det enklere å senke guarden, og man har masse tid til å snakke sammen uten forstyrrelser. Her er det bare fantasien og tiden man har til rådighet som setter rammene, sier Rommetveit Halvorsen. 

Kommunikasjonssjefen anbefaler å ta turen til Drømmen, som er en skjult perle og en av de minste DNT-hyttene på kun 12 kvm. Den lille seterkoia med to sengeplasser ligger på Krokskogen og er ubetjent.

– Det er også forfriskende å ta turen til Haukenestårnet i Indre Østfold. Der er det duket for romantisk overnatting i tretoppene i ett av to bevarte branntårn i tre, som ruver med sin helt spesielle form i naturen. Jeg vil også trekke frem Mule Varde, som er en kysthytte ved vakre Eidangerfjorden. Hytta er en av flere bygninger på det gamle herskapelige landstedet og er rett og slett idyll, sier Rommetveit Halvorsen, og legger til at det er lurt å legge turene utenom skoleferier og høysesong for da er det færre på tur.

Foto: Nomaden

Nordmarka og Sunnmøre

Den Oslobaserte turbutikken Nomaden har solgt turutsyr og -klær til ivrige nordmenn i en årrekke. Butikkansatt, Ingeborg Heltne, har et kortreist romantisk tips til Oslofolket.

– Ta turen til Ørfiske. Det ligger kun en kort togtur fra Oslo sentrum mot Nittedal. Gå av på Movatn og gå et par kilometer gjennom skogen, så finner du et lite vann med en av byens beste hengekøyeplasser. Dette er det perfekte stedet for et kveldsbad, og et glass vin i solnedgangen, sier hun.

Heltne er også begeistret for Runde Fyr, som ligger på en øy i havgapet på Sunnmøre.

– Der ute ligger en gammel fyrvokterbolig, som i dag eies av DNT. En hyggelig times vandring over fuglefjellet på Runde, og du kommer ned til det gamle fyret der du kan nyte uforstyrret utsikt over havet i ro og fred fra omverden. På kveldstid anbefales en tur opp i Lundeura, der man kan se lundefuglen fly inn fra havet, tipser Hatle


Nord-Norge og Vestlandet

Ifølge Renate Sandvik, som driver reisebloggen Renates reiser, er Nord-Norge full av bortgjemte perler og vakre naturområder hvor man kan nyte roen og hverandre. Et av stedene hun trekker frem er halvøya Kjerringøy, som ligger cirka en halvtime med bil og ti minutter på ferge nord fra Bodø. Hit kommer du deg enkelt med både bil, buss eller sykkel. 

– Halvøya er utrolig vakker og byr på bratte fjell og hvite strender i verdensklasse. Her kan man bestige fjell som Kvarven (609 moh) eller Eidetind (1020 moh) og få en fantastisk utsikt utover fjellheimen og havet utenfor. Ønsker man en noe roligere date kan man vandre fra strand til strand på Fjære eller Låter, og ta seg et forfriskende bad sammen i det krystallklare, kalde havet. Kjøp gjerne med kanelsnurrer fra kafeen Markens Grøde som niste på turen, eller test ut den lokale spesialiteten møsbrømlefse, tipser hun.

Hun anbefaler også å gå tur mellom de historiske bygningene på det gamle handelsstedet fra 1800-tallet, og ta et glass vin eller lokalt øl på bryggekanten til rorbusenteret i Tårnvika.

– Solnedgangen nytes med utsikt mot Steigen og Lofotveggen bak.Uansett hva man velger å gjøre på Kjerringøy innbyr det til spennende naturopplevelser og fint samvær på et av de aller vakreste stedene i Nord-Norge, sier Sandvik.

Reisebloggeren er også begeistret for Vestlandet og Geiranger, der det fremdeles finnes muligheter til å ha opplevelser i ro utenfor sesong. Hun anbefaler å ta med daten med til den gamle fjellgården Skageflå, som ligger utrolig idyllisk til på en fjellhylle over Geirangerfjorden.

– En fin halvdagstur er å bestille båttur med Geiranger Fjordservice over fjorden fra Geiranger, og deretter bli satt av i vannkanten i Skageflåhola hvor stien opp til Skageflå befinner seg. Stien opp er bratt, og det kan være fint med ei hånd å holde i underveis. Vel oppe strekker utsikten seg ut over store deler av fjorden, og det passer fint å ta med seg en piknik å nyte her oppe før ferden går videre oppover mot Homlongsetra og deretter på stier tilbake til Geiranger. Dette er en utrolig vakker del av Norge, og turen innbyr til fine øyeblikk og samtaler underveis, tipser hun. 

Foto: Simen Rommetveit

Tips fra datingekseperten – oppdater profilen din:

– Hvis du vil forsikre deg om at din fremtidige Crush har de samme feriepreferansene som deg, kan du dele det du liker på profilen din. Du kan velge ett av tre alternativer – fra de mest kulturelle opplevelsene til det villeste. Hvis dere begge liker de samme, vil det bli fremhevet

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.