Extraavisen.no

Utenriks

Taliban: – Nordmenn skal få reise

Taliban har gitt nordmenn og andre utlendinger med reisedokumenter fra USA, Norge og en rekke andre land, lov til å forlate Afghanistan.

Publisert for

, den

Foto: David Gladson

Dette gjelder også afghanere med reisedokumenter.

Uttalelsen som er hentet fra Taliban, er gjengitt av amerikanske myndigheter og drøyt 100 andre land. Utenriksdepartementet bekrefter at Norge er ett av landene.

– Vi har fått forsikringer fra Taliban om at alle utlendinger og alle afghanske borgere med reisedokumenter fra våre land, vil få lov til reise ut av landet, heter det i uttalelsen.

I tillegg er offentlige uttalelser fra Taliban bekreftet, og det nevnes spesielt afghanere som har jobbet med noen av landene eller som frykter for livet under Taliban.

Utenriksdepartementet bekrefter uttalelsen ovenfor Helgemorgen i P2 i helga, og viser til utenriksminister Ine Eriksen Søreides uttalelser.

– Vi har et håp om at den sivile flyplassen etter hvert kan åpne og at det vil gå sivile fly, slik at afghanere trygt kan forlate landet. Det har vært en tydelig beskjed vi har gitt til Taliban, om at de som ønsker det må få reise trygt ut, sa Søreide der.

Ifølge USAs myndigheter skal de siste amerikanske soldatene ut av landet 31.august. Det er 300 amerikanere som er igjen i landet.

Tdiligere gikk han ut med at alle soldatene skulle trekkes tilbake innen 11.september.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer