Extraavisen.no

Innenriks

Tana Bru i solidaritet med Ukraina

(TANA/FINNMARK): Onsdag kveld ble Tana bru i Finnmark lyssatt i de ukrainske farger for å markere solidaritet med Ukraina og motstand mot krigen.

Publisert for

, den

Lokalt initiativ har gitt brua ny lyssetting i solidaritet med Ukraina. Foto: Frank Martin Ingilæ.

De siste dagene har flere kjente bygninger, verden over, blitt lyssatt i gult og blått for å vise solidaritet med Ukraina. Tanken om å lyssette Tana bru på samme måte ble diskutert i et internt prosjektmøte hos Statens vegvesen rett før helga.

– Tana bru vant Norsk lyspris for «Beste utendørsprosjekt» i 2001. Vi diskuterer ofte hvordan brua belyses, så det ble raskt naturlig for oss å tenke lyssetting som markering mot krigshandlingene, sier prosjektleder, Kaare Martin Ramberg.

Støtte fra Tana kommune

Kort tid etter kom også en skriftlig henvendelse fra ordfører Helga Pedersen med samme ønske fra Tana kommune.

– Det er veldig viktig for befolkningen i Tana å markere sin solidaritet med Ukraina. Lyssettingen av vårt stolte landemerke Tana bru, vil være et synlig uttrykk for det vi føler og tenker akkurat nå, sier Pedersen.

States vegvesen stiller seg bak det lokal initiativet og har gitt grønt lys for markeringen.

– Dette er et viktig initiativ det ikke var vanskelig å si ja til, sier direktør for utbygging i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik.

Fra og med kl. 18.00 i kveld, onsdag 02.03.2022 skiftet grunnbelysningen til Tana bru fra hvitt, til gult og blått. Brubjelkene lyses opp i gult, og kablene lyses opp i en knallblå farge.

Slik skal brua lyse, hver dag mellom klokken 18:00-24:00, kun avbrutt av et lite fargespill én gang i timen. Etter klokken 24:00 går grunnbelysningen over til hvitt igjen. I første omgang skal denne belysningen kjøres i ca. to uker.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer