Extraavisen.no

Kultur

Tech-kvinne deltar i Miss Norway

Angelika Kristiansen fra Magnor i Eidskog kommune er utøver i Miss Norway 2021 og konkurrerer om finaleplass for å representere Norge i en av de ledende skjønnhetskonkurransene internasjonal.

Publisert for

, den

Angelika C. Dybendahl Kristiansen deltar i Miss Norway Foto: Anders Bakken

Angelika er allerede tatt ut til å konkurrere videre i Norges mest prestisjefulle skjønnhetskonkurranse. Det var 80 utøvere påmeldt til konkurransen der 45 har gått videre i første uttaket i 2021.

De som når topp-plassering i Miss Norway vil representere Norge i flere internasjonale skjønnhetskonkurranser. Blant annet verdens mest prestisjefylte konkurranse Miss Universe. Finaledato for Miss Norway er ikke bestemt, men vil med stor sannsynlighet skje til sommeren. Det vil være mange krevende konkurranseaktiviteter som avgjør om Angelika vil nå fram til finalen.

Uttak til semifinale og finale skjer ut hva hver utøver har skaffet av poeng gjennom å gjennomføre kursing, trening og en rekke andre forberedelser med veldedig arbeide, sponsoroppdrag, fotoshoot, blogging, presse og catwalk. Det er poengene fra innsatsen i hele konkurranseperioden som teller for å komme til selve finalen. Sammen med egnethet er innsatsen med aktiviteter helt avgjørende. Miss Norway forventer at innsatsen er på nivå med toppidrettsutøvere da finalister og vinner fra Norge vil konkurrere med skjønnhetsutøvere 100 land i internasjonale konkurranser.

Foto: Renee Williams

Om Miss Angelika

Angelika er en dreven finalist som er vokst opp i både Kongsvinger og Magnor. I senere tid har hun bodd flere steder på Østlandet og fant seg godt til rette i mang på Gjøvik med både studier og jobb. Etter studiene fikk Angelika jobb i Bouvet der hun jobber som design av digitale plattformer og tjenester. Det var på Gjøvik hun slo seg til ro for første gang, med både fast jobb og kjæreste, men hun har fortsatt sterke bånd til Magnor der hun har familie og venner. Som den familiekjære jenta hun er drar hun på besøk hjem så ofte som hun kan, men det blir flere telefonsamtaler enn besøk i disse korona tider.

På grunn av sin lidenskap for fashion og design flyttet hun i 2021 fra Gjøvik til Oslo der det er langt flere muligheter for å drive med dette ved siden av jobben i Bouvet. Angelika er godt kjent som modell etter å ha freelancet i flere år, både i utlandet og i Norge. Som modell og forbilde ønsker Angelika å bryte ned barrieren for at jenter skal søke jobber innenfor teknologi, og hun ønsker at jenter skal finne det enklere å utdanne seg til slike jobber. I tillegg står Angelika for hvor viktig det er å leve bærekraftig. Kildesortering, resirkulering, bevisst bruk av ressurser og mat produsert i lokalområdene er ting hun verdsetter høyt og ønsker å fremme med sin deltagelse i Miss Universe.

– Teknologi er fremtiden og vi trenger flere jenter med på å bygge samfunnet. Jeg håper at gjennom Miss Norway kan jeg inspirere flere jenter å ta en utdannelse og velge en karriere innen tech.

Angelika mener at det er viktig at Eidskog og Kongsvinger får en representant i Miss Universe. Hun mener at det er de mindre byene og tettstedene som utgjør den største delen av Norge og Norges kultur. Med sin deltagelse håper hun å skape blest om lokalsamfunnet der hun kommer fra og vise frem de fine tradisjonene og verdiene hun er oppvokst med fra sitt hjemsted.

Foto: Anders Bakken

Om Miss Universe og Miss Norway

Vinnere fra Miss Norway vil representere Norge flere ledende skjønnhetskonkurranser som Miss Universe og mulig andre internasjonale konkurranser. Miss Universe er verdens mest prestisjefylte skjønnhetskonkurranse. IMG er eier Miss Universe. Det er en verdensledende selskap innen management for idrettstjerner, moteikoner, artister og underholdning. De er verdens største uavhengige produsent og distributør av idrettsmedia.

Det er ikke bestemt når og hvor finalen i Miss Universe går i 2020. Men det er vanlig med rundt 650 millioner TV-seere i 190 land. Første gang Miss Universe ble arrangert var i 1952 med utøvere fra 30 nasjoner på Long Beach i California, USA. Armi Kuusela fra vårt naboland Finland var første vinner av Miss Universe. Eva Røine fra Mysen representerte Norge. Hun var en meget oppegående representant. Hun gjorde karriere som skuespiller, journalist og senere psykolog.

Det var Dagbladet og senere ukebladet Det Nye som sendte vinnere til Miss Universe. I 1989 tok Geir Hamnes over ansvaret, noe han forvaltet fram til 2011. Selskapet Motivaction med Armand Bye i spissen tok over konkurransen etter å ha sendt et komplett forslag til organisasjonen bak Miss Universe. Det ble stilt solide krav til arrangør både med krav til fem solide selskapsreferanser, og erfaring fra å organiser nasjonale skjønnhetskonkurranser, og sende topp-utøvere til internasjonale konkurranser. De ledende skjønnhetskonkurransene i verden organiseres av Miss Norway.

De som står bak Miss Norway idag ble introdusert til skjønnhetsutøvere på midten av 1980-tallet. Som salgssjef for Bennett Reisebyrå på 1980-tallet ble Armand Bye (1956-2021) kontaktet av eieren av Miss Norway.

– Vi tok i bruk skjønnhetsutøvere i reklamekampanjer for Norge, og vi sponset en del aktiviteter knyttet til konkurransen sa Armand Bye da han levde.

– Skjønnhetskonkurranser er enormt populært i utlandet, og vel så populært som de største idrettene i Norge. Dyktige utøvere er gode representanter for alt som er norsk både i Norge og utlandet. Dette viser erfaringen vi har med skjønnhetskonkurranser i over 30 år.

Armand Bye døde 8.januar 2021 etter lang tids sykdom.

Om Motivaction AS

Motivaction opererer som idé- og innholdsleverandør til interne og eksterne motivasjonsprogrammer. Flere og flere bedriftsledere oppdager at våre programmer bidrar til mer salg og betydelig lønnsomhet. I tillegg ser man at det skaper fornøyde og lojale medarbeidere.

Siden 1995 har selskapet produsert aktiviteter i mange bransjer, tiltak som har vist seg så effektive at de ikke bare har betalt sine egne kostnader, de har rett og slett vært særdeles lønnsomme. Motivaction har referanser fra selskaper som Hurtigruten, Samsung, Toyota, GlaxoSmithKline, Expert og Electrolux.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer