Extraavisen.no

Utenriks

Telenor selger seg ut av Myanmar

Styret i Telenor har i en børsmelding valgt å selge sin mobilvirksomhet i Myanmar. Prislappen er på 900 millioner kroner.

Publisert for

, den

Wikimedia Commons
Foto: Bjoertvedt / Wikimedia Commons

I børsmeldingen kommer det frem at Telenor selger 100 prosent av mobilvirksomheten til M1 Group for 105 dollar, som tilsvarer 900 millioner kroner.

Avtalen innebærer en antatt selskapsverdi på omtrent 600 millioner USD (ca NOK 5,2 milliarder NOK). M1 Group vil overta alle aksjene i Telenor Myanmar og fortsette driften av selskapet, skriver selskapet.

Det kommer også frem at 55 millioner dollar (470 millioner kroner skal betales over fem år.

– Situasjonen i Myanmar har i de siste månedene blitt stadig mer utfordrende for Telenor knyttet til sikkerhet for våre ansatte, regulatoriske forhold og god forretningspraksis. Vi har vurdert alle muligheter og mener at salget av virksomheten er den beste mulige løsningen i denne situasjonen. Avtalen om å selge Telenor Myanmar til M1 Group vil sørge for at driften fortsetter. Telenor gikk inn i Myanmar med en tro på at rimelige mobiltjenester ville bidra til landets utvikling og vekst. Jeg er takknemlig for alle våre ansatte og partnere som har gjort en betydelig innsats for å bygge et selskap som har vært en positiv bidragsyter for befolkningen i Myanmar og levert telekommunikasjonstjenester i toppklasse gjennom hele Telenors tilstedeværelse i landet, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor ASA.

Siden oppstarten i 2014 har Telenors finansiering av Telenor Myanmar vært rundt 5,3 milliarder kroner. Etter å ha oppnådd positiv kontantstrøm i 2017 har Telenor Myanmar delt ut om lag 3,2 milliarder i utbytte.

Lik Extraavisen.no på Facebook!