Extraavisen.no

Utenriks

Thailand advarer mot hamstring

Thailandske myndigheter har nå gått ut og advart folk om å ikke hamstre mat og andre varer under nedstengingen av Bangkok og nærliggende provinser. De forsikrer nå at det er nok provianter til alle.

Publisert for

, den

Foto: Bilow

Center for Covid-19 Situation Administration ​​innførte en delvis 14-dagers nedstenging med delvis portforbud i Bangkok og ni andre «mørkerøde” provinser fra mandag for å bekjempe den voldsomme smitteøkningen og de mange dødsfall, melder nettstedet The Nation.

Provinsene er det er snakk om er; Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon samt de fire sydlige provinsene Yala, Pattani, Narathiwat og Songkhla.

– Vi har bedt alle varehus, grossister og detaljister over hele landet om å øke lageret av forbrukerprodukter for å sikre at det ikke vil være mangel under nedstengingen, sa Watthanasak Sua-Iam, generaldirektør for intern handel, ifølge nettstedet.

– Videre har vi oppfordret eggeprodusenter i berørte provinser til å fastsette prisen og levere egg til alle markeder i områdene regelmessig under nedstengningen, la han til.

Watthanasak advarte også om at prisøkninger på ulike varer ville være et lovbrudd og straffes med maksimalt syv års fengsel, eller 140 000 bøter, eller begge deler.

– Hvis du er vitne til prisøkning eller urettferdig prising, kan du kontakte avdelingens hotline på 1569, la Watthanasak til.

Lik Extraavisen.no på Facebook!