Extraavisen.no

Utenriks

– Thailand vil åpne helt innen fire måneder

Den thailandske statsministeren Prayut Chan-o-cha, kunne onsdag love sine innbyggerne at Thailand vil bli fullstendig åpnet igjen innen 120 dager.

Publisert for

, den

Foto: Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro

– Jeg setter et mål for at vi skal kunne erklære Thailand fullt åpent innen 120 dager fra i dag, og at turistsentre som er klare, skal gjøre det enda raskere, sier statsministeren i sin tale, ifølge Thai PBS.

Phuket er bare et av stedene i landet som blir satt som den første destinasjonen i landet som skal åpnes for fullvaksinerte, men det er noen betingelser som er satt. For besøkende som ønsker å komme til Phuket må de testes og ha vaksinepass.

Under talen skal han ha erkjent at gjenåpningen vil medføre en risiko, men la til at han vil hjelpe alle bedrifter som sliter, om å komme seg tilbake til normal drift. Og at økonomien stabiliserer seg som følge av gjenåpningen.

–  Når vi tar hensyn til de økonomiske behovene , er tiden nå kommet for oss å ta den beregnede risikoen. Vi kan ikke vente på en tid når alle er fullvaksinert, eller på når verden er fri for viruset, for å gjenåpne landet, fortsatte stasministeren.

Bare om lag 5 millioner mennesker, bare 10% av de 50 millioner som er mål, har nå fått minst ett dose vaksine, 1,8 millioner, eller 3,7% av målet, er fullvaksinert, ifølge de siste tallene fra Center for Covid-19 Situasjonsadministrasjon fra og med tirsdag. Vaksinasjoner i landet startet 28. februar, skriver nettstedet Thainytt.

Landet trenger dermed å vaksinere ytterligere 45,5 millioner mennesker, noe som er mer enn 10 millioner i de forrige månedene. Målet er å vaksinere 50 millioner mennesker før landet kan gjenåpnes.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer