Connect with us

Utenriks

Thailandske fengsler på rødt nivå

Thailandske fengelsmyndigheter stanser besøk til innsatte i alle landets fengsler fra mandag av. Dermed er fengslene på rødt nivå.

Publisert for

, den

Flickr
annonse

Thailandske fengelsmyndigheter stanser besøk til innsatte i alle landets fengsler fra mandag av. Dermed er fengslene på rødt nivå.

Flickr
Kvinnefengsel i Thailand Foto: Matt Crampton / Flickr

Besøksforbudet kommer etter at over 100 innsatte og ansatte i provinsene Narathiwat og Surat Thani er kornasmittet. Forbudet gjelder foreløpig til 5. mai, melder den thailandske nyhetskanalen PBS.

Myndighetene har også innført andre tiltak for å forhindre spredning av viruset. Ingen innsatte kan jobbe utenfor fengslene, det vil ikke være noen overføring av innsatte mellom fengslene, ingen utenforstående får adgang til fengslene og nye innsatte vil bli isolert i separate celler i 14-21 dager, melder nettstedet Thainytt.no.

Ifølge nettstedet har helsemyndighetene i den sørlige grenseprovinsen Narathiwat testet 791 innsatte og fengselsansatte, av totalt 2334 fanger og 97 tjenestemenn i provinsfengselet. Resultatet viste at det var 112 personer som ble testet positivt for korona. Av disse er 23 fengselsansatte, 88 innsatte og en sykepleier.

I Surat Thani-provinsen det ble funnet at fem innsatte og en tjenestemann var smittet. 135 innsatte, som anses å ha høy risiko, er testet og de første resultatene er negative.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse
NB! Vi har hatt litt problemer med publikasjonen! Feilen er rettet!