Extraavisen.no

Krim

Tiltalt for å ha svindlet Nav for 340.000 kroner

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha mottatt arbeidsavklaringspenger fra Nav. Mannen mottok 340.000 kroner samtidig som han bodde i Thailand.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi

Svindelen skal ha pågått mellom 9. oktober 2012 og 31. januar 2017, skriver Nettavisen.

mannen skal i over tid ha sendt inn meldekort til nav om utbetaling av arbedisavklaringspenger, og ifølge politiet oppholdt mannen seg i Thailand da han mottok pengene, som tilsvarer rundt 340.000 kroer.

Det var for to år siden det ble kjent at flere ble fratatt og tiltalt som følge av svikt fra Nav. De nye restriksjonene sier at man kan motta arbeidsavklaringspenger dersom man oppholder seg i EU- eller EØS-land eller Sveits.

Politiet anser dette som et grovt trygdebedrageri, fordi beløpet er svimlende i forhold til tidligere bedrageri.

– Opplysningene på meldekortene dannet grunnlag for automatisk beregning og urettmessig utbetaling av arbeidsavklaringspenger på til sammen kr 340.273, hvilket medførte tap eller fare for tap for Nav, heter det i tiltalen ifølge Nettavisen.

Advokat Vigdis Brandstorp som er advokat til den tiltalte, sier at hun ikke har kommet i kontakt med sin klient, og kan dermed ikke gi noen kommentarer om hvordan den tiltalte forholder seg til saken.

Avisen melder også om at mannen er tiltalt for falsk forklaring.

Lik Extraavisen.no på Facebook!