Extraavisen.no

Utenriks

To fylker må bruke frysetrailere

To fylker i delstaten Oregon i USA må ta i bruk frysetrailere som følge av den kraftige økningen av koronadødsfallene. Årsaken er at det ikke lenger er plass til alle de døde i likhusene.

Publisert for

, den

I fjor ble denne videoen delt på Youutbe, hvor man tilsynelatende ser at flere lik ble plassert i en frysetrailer. Skjermdump: Youtube

Fylkene Tillamook og Josephine i sørvest har bedt delstatsmyndighetene om frysetrailere for å kunne oppbevare likene, fordi likhusene begynner å bli smekkfulle.

Det opplyser Bobbi Doan i Oregons kontor for krisesituasjoner.

Mellom 18. og 23. august var det seks koronadødsfall i Tillamook, flere enn de fem som har dødd hittil av viruset i pandemien.

Ifølge nettstedet Oregonlive har Doan bedt myndighetene om å ta grep før det blir alvorlige konsekvenser.

– På grunn av COVID -tilfeller av ansatte kan de ikke transportere for lagring til tilstøtende fylker. Den siste uken har vi mer enn doblet antallet COVID -dødsfall i Tillamook County, fra fem til elleve, skrev Doan i et brev som er offentliggjort på nettstedet til Tillamook fylke, hvor han også påpekte at selvmord også eksisterer i fylket.

I fjor sto USA på sitt verste der flere av likene ble lastes inn med gaffeltruck i frysetraileren. Dette ble deriblant omtalt i New York Post, hvor delstaten slet med å finne plass til likene.

I fjor ble også en video på Youtube publisert, som viser at arbeidere plasserer likene inne i en frysetrailer, mens vedkommende som filmer forteller at hendelsen er ekte.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer