Politikk

To lokalpolitikere i Sveio protesterer mot regjeringen

I et innlegg på Facebook tar de to politikerne til ordet for at de er lite imponert over regjeringens håndtering på lærerstreiken. Både Asle G. Halleraker og Torgeir Katla er lærere, og har derfor valgt å vise sin misnøye over håndteringen.

– Regjeringen, med Arbeiderpartiet i spissen, gikk i denne uken inn for tvungen lønsnemnd i lærerstreiken. Det hadde jeg aldri forventet av ei Arbeiderpartiregjering på et så tynt grunnlag, heter det i en uttalelse.

Videre skriver Halleraker:

– Etter 25 samanhengande år som lærer i den norske grunnskulen og 21 år som plasstillitsvalgt for Utdanningsforbundet kan jeg ikke bare bøye nakken og stilltiende akseptere en slik maktbruk av Arbeiderpartiet. Det truer både min profesjon sitt omdømme og lærerne sine grunnleggende rettigheter til å kjempe for sine lønsvillkår.

Det er foreløpig uklart hvordan Sveio-ordfører, Linn Therese Erve (Ap) stiller seg til utmeldingen til de to politikerne.

Det betyr at de to utmeldte politikerne ved Sveio Arbeiderparti, blir uavhengige.

Dermed kan det se ut som at den sittende ordføreren, som har sagt ja til førsteplass, ikke får ta kampen om plassen, ifølge lokalavisen Vestavind.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.