Extraavisen.no

112

To syrer er på frifot etter voldtekt og seksuell omgang

To syrere er siktet for voldtekt og seksuell omgang med mindreårige jenter under 16 år i Sandnes. De to siktede har nå fått pass og reisedokumenter inndratt, og er nå på frifot.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi

Det melder nettstedet Document.

Riksmedier som NRK, TV 2 og NTB har ikke skrevet noe som kan røpe at de to siktede ikke er innfødte rogalendinger, skriver nettstedet.

Det var i midten av mars at en av de to syrere i begynnelsen av 20-årene, ble fengslet i fire uker. Nå viser det seg at de er på frifot.

Politiadvokat Christine Kleppa i Sør-Vest politidistrikt bekrefter nyheten ovenfor Document:

– Reisedokumenter er en fellesbetegnelse på id som er et bevis på at du kan krysse landegrenser. Vanligvis er dette pass, men kan også være f.eks reisebevis for flytninger, utlendingspass etc.

Begge personene har syrisk statsborgerskap og har ikke fått innvilget norsk statsborgerskap.

Politiet opplyser at den ene skal være siktet for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år jfr. straffelovens § 302, den andre er i tillegg siktet for voldtekt, jfr 291 bokstav a og b.

– Det er straffbart å ha seksuell omgang med noen som sover eller som ikke er i stand til å motsette seg handlingen, for eksempel som følge av rus, sa politiadvokaten til Aftenbladet tidligere.

Det var natt til søndag 14. mars, at sivil politi gjorde oppmerksom på at jentene ble sett vandrende rundt på Ruten i Sandnes.

Da politiet presenterte seg og spurte om det gikk greit, fikk de en tilbakemelding som gjorde at politiet opprettet sak. Jentene beskrev personene, som resulterte med en pågripelse av de to mennene.

De syrerne ble løslatt kort tid etter, og har nå være på frifot, ifølge nettstedet.

De erkjenner ikke straffskyld.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer