Connect with us

Sport

Torger Nergård spiller i dag sin 400 landskamp

(SPORT): Viseskip Torger Nergård har spilt totalt 399 landskamper i curling. I dag skal han spille sin 400 landskamp i Håkons Hall, som også er åpningskampen for curling-EM.

Publisert for

, den

Viseskip Torger Nergård er klar for å spille sin 400 landskamp i curling. Foto: WCF
annonse

I dag går EM av stabelen på Lillehammer. Hele 46 lag deltar fra hele Europa i Håkons Hall (A) og i Ungdomshallen (B) den neste uka. 

Det norske herrelandslaget skal spille i A-gruppen, og består av skip Steffen Walstad, viseskip Torger Nergård, Markus Høiberg, Magnus Vågberg og Magnus Nedregotten.

Regjerende verdensmester Sverige har vist svært god form, og er klare for å de gi norske gutta hard konkurranse. I tillegg til det norske herrelaget, peker også Sveits og Skottland seg ut som medaljefavoritter. 

400 landskamper for Norge

Norge har fem EM-gull fra før, sist i 2011. Da var også Torger Nergård med på laget, som kan vise til tre EM-gull totalt. 

I løpet av karrieren sin har viseskip Nergård spilt totalt 399 landskamper i curling. I dag skal han spille sin 400. landskamp i Håkons Hall, som også er åpningskampen for EM. 

– Det er stas å ha spilt 399 kamper for Norge. Samtidig er karrieren over halvveis, så dere kan nok ikke forvente 800 kamper, sier Nergård. 

Curling-damene kjemper om plass i A-gruppa 

De norske curling-damene spiller i B-gruppa, og har ambisjoner om å spille seg opp i A-gruppa og få en plass i VM-kvalik. 

Laget består av Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye. De to sistnevnte er selv fra Lillehammer.

Stort lokalt engasjement

Det er et stort lokalt engasjement om arrangementet på Lillehammer, noe som blant annet har ført til venteliste for å delta som frivillig.

– Vi gleder oss til å følge de norske curlinggutta i sin jakt på sitt første EM-gull. Herrelandslaget har vist godt form gjennom hele sesongen, og vi har stor tro på at de kommer til å vise curlingkunster, sier Pål Trulsen, generalsekretær i Norges Curlingforbund.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse