Extraavisen.no

Utenriks

Total forvirring om vaksinasjon i Thailand

I Thailand er det full forvirring om hvordan utenlandske statsborgere skal forholde seg til den motstridende informasjon om vaksinasjonen av Covid-19-vaksinen.

Publisert for

, den

Unsplash

I Thailand er det full forvirring om hvordan utenlandske statsborgere skal forholde seg til den motstridende informasjon om vaksinasjonen av Covid-19-vaksinen.

Unsplash
Foto: Sam Moqadam

Mens mange av thailandske innbyggere snakker om deres valg av Covid-19-vaksine, om det da faktisk er noen, og vaksinasjonsplaner, har et stort antall expats kommet i tvil om de har tilgang til vaksiner og i så fall hvilke, når og hvordan.

Ifølge TV-kanalen ThaiPBS har et blogginnlegg på Mahidol University’s Hospital for Tropical Diseases ‘Thai Travel Clinic-nettsted’ datert 4. april så langt vist seg å være den mest pålitelige kilden.

På nettstedet finner man det grunnleggende informasjon fra vaksinemerker som er lisensiert og tilgjengelig i Thailand, importørene, målpopulasjonen for denne vaksinen, om vaksinen er gratis for utlendinger også, hvis den er tilgjengelig på sykehus eller klinikker, og hvordan expats som bor i Thailand kan få sitt stikk, skriver nettstedet Thainytt.no.

Vaksinen blir gitt gratis av regjeringen, og det sies at noen få private sykehus har kommet med spesielle pakker, nye helsekontrollprogrammer som inkluderer vaksine, blodprøver og en overnatting på sykehuset.

Oppholdet på sykehuset sies å være for å overvåke eventuelle uønskede bivirkninger etter skuddet. Prisene for tjenesten varierer fra 10.000 og opp til 20.000 baht.

Fortsatt er det uklart om hvordan thailandske myndigheter vil forholde seg til vaksinasjon av utenlandske statsborgere.

Lik Extraavisen.no på Facebook!