Extraavisen.no

112

Tre pågrepet for foreningssvindel

Politiet har pågrepet tre personer for svindel mot lag og foreninger over hele Norge.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi

Det opplyser politiet i Nordland i en pressemelding.

Nordland politidistrikt har de siste ukene samarbeidet med Sør-Vest politidistrikt og Oslo politidistrikt i etterforskning av to såkalte CEO-bedragerier, hvor lag og foreninger via epost er lurt til å utbetale til dels store summer til det de tror er betaling for utstyr, skriver NRK.

3. august gjennomførte politiet pågripelse av tre personer bosatt i Lofoten og Oslo som følge av en etterforskning som har pågått en stund. Politiet har også utstedt ransakelse på de ulike adressene, og gjennomført avhør.

I pressemeldingen skriver politiet at de har avdekket flere andre bedragerisaker i Norge som kan knyttes til samme avsender. Det fremkommer også at fellestrekk for sakene er at økonomiansvarlig i foreningene mottar stadig epost fra leder om betaling av regning for innkjøpt utstyr.

– Politiet er av den klare oppfatning av at dette er alvorlig organisert kriminalitet som rammer foreninger som er basert på frivillig innsats, heter det i pressemeldingen.

Politiet har nå oppfordret lag og foreninger til å sjekke hvilken epost-adresse som er avsender ved henvendelser om utbetaling av penger.

– Det bør også innarbeides rutiner der man tar en telefon til den henvendelsen skal komme fra for å få bekreftet utbetalingen, skriver politiet videre.

Lik Extraavisen.no på Facebook!