Extraavisen.no

112

Tre politimenn involvert i skytingen

Spesialenheten opplyser at det var tre politifolk som var direkte involvert i skytingen i Sarpbsborg lørdag der en person ble skutt og drept.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi

Det opplyser Spesialenheten i en pressemelding.

Spesialenheten avhørte samme dag de tre tjenestepersonene. To av dem ble ut fra mottatte opplysninger om bruk av skytevåpen avhørt med status som mistenkt, mens den tredje ble avhørt som vitne. Spesialenheten avhørte lørdag og søndag også sivile vitner til hendelsen.

Kripos har bistått Spesialenheten med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Kripos vil videre bistå Spesialenheten med undersøkelser av tjenestevåpen og beslag. Avdøde blir obdusert i dag.

Spesialenhetens innledende etterforsking viser at politiet reiste ut på melding om at en mann truet en annen mann på livet med kniv i Tuneveien i Sarpsborg. Det var gitt bevæpning på både èn- og tohåndsvåpen på oppdraget.

Første patrulje på stedet påtraff en mann, som kom mot dem med kniv. I situasjonen som oppstod avfyrte politiet flere skudd mot mannen. Skuddene ramte ham både i ben og overkropp.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer