Extraavisen.no

Innenriks

Tre russiske diplomater uønsket i Norge

(NORGE/RUSSLAND): Norske myndigheter har besluttet at tre russiske diplomater er uønsket i Norge. Russlands ambassade varsler om sterke reaksjoner mot Kongeriket Norge.

Publisert for

, den

Foto: Pixabay

– Norge har besluttet å erklære tre diplomater ved Russlands ambassade i Oslo for uønsket. De tre har bedrevet virksomhet som er uforenlig med deres diplomatiske status, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Grunnlaget for at regjeringen har tatt beslutningen kommer i kjølvannet av krigen i Ukriana:

– Dette kommer som en følge av de sjokkerende avsløringene av russiske styrkers overgrep mot sivile, i særdeleshet i byen Butsja utenfor Kyiv. Det er naturlig at vi i en slik situasjon vier økt oppmerksomhet til uønsket russisk virksomhet i Norge, sier utenriksministeren, og legger til:

– Sammen med våre nære allierte og partnere vil vi fortsette å stå sammen mot Russlands aggresjon og sammen i vår støtte til Ukraina.

– Vi bekrefter informasjonen publisert på UDs nettside om at tre ansatte ved russiske diplomatiske organisasjoner i Oslo er erklært Persona Non Grata, bekrefter Timur Chekanov ved den russiske ambassaden til VG.

Chekanov sier til avisen at det er et uvennlig skritt fra den norske siden, og at dette er noe som ikke blir ubesvart fra Russlands hold.

Det betyr at det vil bli satt inn sterke sanksjoner fra Russland, men foreløpig er det uklart om hva disse sanksjonene innebærer.

Hittil har 337 russiske diplomater fra flere europeiske land blitt utvist, og det er ventet at flere land vil utvise flere tiden fremover.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer