Extraavisen.no

Innenriks

– Trist at ikke ordføreren vil svare

Ordfører i Aurskog-Høland, Gudbrand Kvaal (Sp) er taus når Extraavisen spør han om hva kommunen gjør for å forebygge mobbing blant elevene. Julie Børresen synes det er trist at kommunen ikke tar problemstillingen på alvor.

Publisert for

, den

Miss Norway-deltaker Julie Børresen synes det er trist at ikke kommunen tar ansvar. Foto: Adrian Kirkerud

Det skulle ta en stund før Extraavisen fikk kontakt med ordføreren, etter at vi skrev om Julie Børresen sin mobbehistorie.

– Jeg har ingen forutsetning for å vurdere det som har skjedd flere år tilbake, og kan derfor ikke kommentere det du tar opp i intervjuet, sier Kvaal til Extraavisen.no.

Videre sier Kvaal at kommunen jobber mye med problemstillingen i kommunen, og viser til en PDF om at saken om å forebygge mobbing i kommunen har vært til grundig drøfting i kommunestyret.

– Saken var sist opp til grundig drøfting i kommunestyret 13. mai 2020 og jeg vedlegger saksfremstillingen til orientering.

Hvorfor vil du ikke svare på mine spørsmål?

– Dine spørsmål tar utgangspunkt i en konkret enkeltpersons opplevelser flere år tilbake.  Det blir helt feil av meg å kommentere med det utgangspunktet.

Kvaal vil heller ikke svare på spørsmålet om kommunen fraskriver seg ansvaret med å forebygge mobbing.

Julie Børresen sier at hun synes det er trist at ordføreren ikke kommer med et konstruktivt svar.

– Jeg synes det er veldig trist at en ordfører som er folkevalgt ikke vil svare på spørsmål. Og spesielt når det kommer til mobbing, så burde man få et bedre svar, sier Børresen når hun får høre at ordføreren ikke vil svare på spørsmål fra Extraavisen.

– Jeg har full forståelse for at han ikke kan kommentere historien min som er fra før han ble ordfører, men det hadde vært fint med et svar om mobbing generelt i kommunen. Mobbing er fortsatt et problem i Aurskog-Høland den dag i dag, og da er det viktig at politikerne tørr å stå opp mot det.

Ordføreren har fått muligheten til å svare på spørsmålene som Extraavisen har sendt.

Lik Extraavisen.no på Facebook!