Connect with us

Innenriks

– Ufattelig trist at slikt skjer

For en stund siden ble det meldt om hærverk flere steder i Sveio kommune. Nå har politikontakten oppfordret patruljen til å prioritere kjøreruten gjennom Sveio på ettermiddagen.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

For en stund siden ble det meldt om hærverk flere steder i Sveio kommune. Nå har politikontakten oppfordret patruljen til å prioritere kjøreruten gjennom Sveio på ettermiddagen.

Slik så det ut da Annette Nerland Hammer fra Førde i Sveio gikk tur sammen med barna sine. Foto: Privat

Det skal ha blitt meldt om hærverk flere steder i Sveio på sosiale medier, deriblant annet på Hanaleite i Førde skal et busskur fått gjennomgå.

På bakken er det tagget en penishode med ordet “Fuck off”, mens på busskuret er det tagget ulike symboler med ordet “Fuck you”.

Annette Hammer Nerland gikk på tur sammen med barna sine da hun fikk se det synlige hærverket i Førde. Hun mener det er forferdelig trist at folk velger å utøve hærverk på offentlige plasser, spesielt når stygge ord kommer til syne.

– For å være ærlig så synes jeg det er trist at folk finner på å tagge busskur og sykkelgang med ord som ikke barn har godt av å se, forteller Hammer Nerland til Radio Haugaland.

I et facebook-innlegg i gruppa “Ka skjer i Førdebygda?” skriver hun at hendelsen skal ha skjedd rundt torsdag kveld / natt til fredag. Hun skriver også at de som står bak skal ha utøvd hærverk på skuret og ikke minst på gang- og sykkelstien i form av tagging.

Hun fikk også en del spørsmål fra sine barn om hva som sto på busskuret.

– Jeg forklarte dem at det sto noe stygt, og at dette ikke var fint å gjøre, sier Hammer Nerland, uten at hun måtte forklare helt konkret hva som var påskrevet.

De siste årene har Sveio opplevd en del hærverk på offentlige bygg og plasser, noe flere av innbyggerne har sett seg lei av.

I fjor ble en rekke postkasser sprengt i filler og en rekke busskur av glass knust. Fortsatt er det uklart hvem som står bak, men flere har ment at det er ungdommer som står bak, uten at det er med sikkerhet.

Det var ikke lenge siden det ble tagget hakekors og andre antisemittistisk tegn i undergangen i Førde. Slike tegn ble også gjenkjent i en undergang på Stord samme tid i fjor.

Ordfører Linn Therese Erve sier at politiet vil patruljere oftere tiden fremover. Foto: Daniel DeNiazi

Tar sterkt avstand fra hærverket

Ordfører Linn Therese Erve sier til radiokanalen at Sveio kommune tar sterkt avstand, og sier at politikontakten har nå oppfordret patruljen til å prioritere kjøreruten gjennom Sveio på ettermiddag/kveldstid i tiden framover. 

– Slikt hærværk som jeg er blitt informert om, tar vi selvsagt sterkt avstand fra. Kommunen kjenner ikke til at det har vært en oppblomstring av hærverk i Sveio den siste tiden, sett bort fra enkelt tilfelle. 

Hvilke konkrete tiltak er det kommunen kan iverksette?

– Kommunen har ikke konkrete planer på nåværende tidspunkt for å hindre at slikt skjer. Politikontakten har nå oppfordret patruljen til å prioritere å kjøre innom Sveio på ettermiddag og kveldstid i tiden framover. Dersom slike saker eskalerer, er det naturlig å ta det opp i politirådet, for å konkret ta stilling til om tiltak bør iverksettes, Sier Erve og legger til:

– Det er av vesentlig betydning at slike saker blir anmeldt til politiet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •  

Siste artikler

annonse
annonse