Extraavisen.no

Innenriks

Uno-X sykler Flandern Rundt med to lag

(NORGE): Mandag kom nyheten fra Flanders Classics om at herrelaget har fått invitasjon til Flandern Rundt. Fra før var det kjent at kvinnelaget som har WorldTeam-lisens sykler Flandern Rundt.

Publisert for

, den

Uno-X Pro Cycling Team herrer 2022 sesongen Foto: WordUp Projects

Flandern Rundt / Ronde van Vlaanderen er kanskje et av verdens mest berømte sykkelritt og en av de store belgiske vårklassikerne på UCI WorldTour-kalenderen. Rittet for herrene går den 3. april og er en enormt stor sykkelfest. Uno-X Pro Cycling Team er også invitert til flere andre store vårklassikere på WorldTour-nivå, slik som Paris – Roubaix, Omloop Het Nieuwsblad og Gent Wevelgem. 

– Belgia er spesielt for oss og nå har vi blitt invitert til det største rittet de har. Jeg har selv opplevd Ronde på nært hold flere ganger og det er en personlig drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan nesten ikke tro at det er sant. Invitasjonene til ritt på WorldTour-nivå betyr at vi skriver norsk og dansk idrettshistorie for tiden. Vi ønsker at lagene våre skal skape enda mer entusiasme omkring sykling og vi kunne ikke fått en bedre arena å vise oss frem på, sier Jens Haugland daglig leder i Uno-X Norge / Uno-X Sykkel. 

Nå skal laget gi seg i kast med de kjente brosteinsbelagte bakkene, Koppenberg, Kwaremont, Paterberg m.fl. Det blir en herlig utfordring, og laget håper å markere seg. 

– Det er ganske vilt å bli invitert til Flandern Rundt. Det blir det tredje monumentet for vårt lille setup, som har vokst seg stort. Det blir en tøff, men utrolig artig opplevelse å se våre drakter i det som er sykkelsportens hjemland – Belgia. Jeg har tidligere deltatt i rittet, både som rytter og som leder, og det er virkelig noe spesielt for meg å bli invitert dit, sier Kurt Asle Arvesen sportslig leder i Uno-X Pro Cycling Team.

Lik Extraavisen.no på Facebook!