Extraavisen.no

Utenriks

USAs høyeste mann er død

(KYIV): USAs høyeste mann, Igor Vovkovinskiy er død, 38 år gammel.

Publisert for

, den

Igor under Eurovision Song Contest i 2013. Foto: Wikimedia Commons / EUROTV

Vovkovinskiy var 27 år gammel da han fikk status som USAs høyeste mann med en høyde på 233,68 cm, noe som han fikk registrert i Guinness World Records.

Da han fremmet Barack Obama under et kamapanjemøte i 2009, fikk han verdens øyner rettet mot seg da Obama gjorde ham oppmerksom som “World Biggest Obama Supporter”.

Vovkovinskiy som opprinnelig kom fra Kyiv i Ukraina, døde av en hjertesykdom sist fredag i Minnesota, melder nyhetsbyrået AP.

I 2013 deltok han på Eurovision Song Contest, og har deltatt på flere TV-programmer gjennom sin karriere. Deriblant har han også deltatt på TV-programmet “60 Minutes Australia”.

Igors mest kjente sitat er: “Life is short, I’m not”.

I mars hadde Extraavisen et intervju med Vovkovinskiy, hvor han fortalte om sine opplevelser av det å være den høyeste i klassen og ellers i det voksne liv. Denne artikkelen ble aldri ferdigstilt som følge av helsen hans, noe som medførte flere sykehusbesøk.

Som seks år gammel var høyden hans over to meter, og moren ble svært bekymret for utviklingen. Da de gikk til legen for å ta røntgen fant de en tumor i hjernen som lå og presset.

Tumor er en lokal sykelig klump eller kul i et organ eller en organdel. Begrepet brukes oftest som et fellesnavn på svulster, både godartede og ondartede, ifølge Store medisinske leksikon.

Ukrainske leger vil ikke risikere Igors liv, og dermed måtte familien reise til USA for å få den hjelpen han hadde behov for. Dette sto mellom liv og død for Igor.

Vovkovinskiy bodde i Rochester i Minnesota frem til hans død, fredag den 20 august.

Lik Extraavisen.no på Facebook!