Connect with us

Innenriks

– Utdanningen er nøkkelen til suksess

Stephany La Rosa (18) fremmer likestilling i skjønnhetskonkurransen Miss Norway. Nå håper hun at likestilling og utdanningstilbud for kvinner blir satt mer fokus på.

Publisert for

, den

18 år gamle Stephany La Rosa er samfunnsengasjert, og kjemper for likestilling og utdanningstilbud for kvinner. Foto: Privat
annonse

18-åringen er opprinnelig fra Venezuela, men flyttet til Gjemnes utenfor Molde med sin mor og sin stefar da hun var fem år gammel. Nå er La Rosa deltaker i skjønnhetskonkurransen.

Hva gjorde at du meldte deg på Miss Norway?

– Først og fremst er jeg oppvokst med å høre om Miss Universe, fordi det landet som jeg kommer fra, er jo et av de landene som har vunnet mest. Det er en tradisjon i familien vår og snakke om det. De siste årene har jeg tenkt på hva er Miss Norway, sier La Rosa til Extraavisen.

Hun mener skjønnhetskonkurransen er et godt utgangspunkt å kunne fremme hjertesakene som likestilling og utdanningstilbud for kvinner.

– Da jeg forsto hva det innebære å være deltaker i Miss Norway, så synes jeg det var perfekt for meg. Det handler om å være en god rollemodell, samtidig man er modell og vise seg frem. Jeg får jo spredt budskapet mitt og representere Norge.

Hun mener det er viktig at alle skal ha de samme mulighetene, uansett hvilke land, religion og seksuell legning man har.

– Når jeg hører ordet “likestilling” så tenker jeg at alle skal ha de samme mulighetene. Dessverre ser vi i andre land der likestilling ikke blir høyt prioritert. Det er dessverre synd. Likestilling er for meg veldig viktig, og det landet som jeg kommer fra har de mye krise, som blant annet i politikken, som gjør at det er mye fattigdom.

Foto: Evelyn Rishaug

18-åringen sier at hun ikke har tenkt så mye om hvordan hverdagssituasjonen er i Venezuela. De siste årene har det gått inn på henne, og tenker at situasjonen bør endres for at alle skal få den muligheten man har i Norge.

– Det er rart å tenke på, og særlig når man tenker på utdanning. I Norge får man nesten utdanningen gratis, men i land som Venezuela og andre land rundt om i verden må man jobbe hardt for å få betalt utdanningen sin, sier La Rosa og legger til:

– Tenk i Norge kan jeg bli hva jeg vil, men hadde jeg bodd i Venezuela måtte jeg kjempe for å overleve og få den suksessen jeg hadde drømt om. I Venezuela må man jobbe hardt for å få brød på bordet.

I flere land har de ikke et utdanningstilbud for kvinner, noe som gjør at hun blir sint når hun hører slikt.

– Jeg blir veldig sint når jeg hører kvinner ikke har et utdanningstilbud, men jeg blir også mer samfunnsengasjert når slike saker kommer frem i lyset. Utdanningen er nøkkelen til suksess, og det må vi alltid huske på. Jeg mener at alle kvinner skal få den muligheten til å ta en utdanning, og det gjør at de får en viktige roller i samfunnet i det landet de kommer fra.

Nå som det går frem mot semifinaleuttak i Miss Norway, håper La Rosa at hun kommer videre.

– Jeg håper at jeg kommer videre, men jeg skal jobbe hardt for å komme meg videre. Det går mot travle tider, og alt skal klaffe i rett tid for å nå frem til endelige målet.

Og hva er målet?

Målet er å kunne komme til finalen, og selvsagt vinne skjønnhetskonkurransen. Først og fremst er det hjertesakene som er høyt prioritert.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse
NB! Vi har hatt litt problemer med publikasjonen! Feilen er rettet!