Connect with us

Innenriks

Uværet har rammet mobilnett og bredbånd i Sør-Norge

(SØR-NORGE): Uværet i Sør-Norge ga en rekke kraftutfall. Kraftig vind blåste trær over ende, førte til at flere strøm- og fiberkabler falt ned. Dette har påvirket Telenors nett i deler av Innlandet, Vestfold, Telemark og Viken.

Publisert for

, den

Unsplash
Vidar Nordli-Mathisen
annonse

– Vi har tredoblet mannskapet vårt og jobber på spreng med å bedre situasjonen til mobil- og bredbåndsdekningen i berørte områder. Stadig flere basestasjoner er på vei inn igjen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge, og legger til:

– I samarbeid med entreprenører og kraftselskapene, gjør vi alt vi kan for å avhjelpe situasjonen. Vi setter blant annet inn nødaggregater og reparerer fiberkabler som er blitt brutt. Nå som strømmen er på vei tilbake, bedres også situasjonen for mobilnettet og Telenors tjenester.

Det er kommunene Nordre Land, Etnedal, Vestre Slidre, Vang, Tinn, Tokke, Flå, Sigdal og Rollag som har vært hardest rammet. Da farevarselet for uværet ble sendt ut, økte Telenor bemanningen på operasjonssenteret sitt – et døgnåpent senter som overvåker bredbånd, mobil- og fastnettet for Telenor Norge. Konsekvensene av uværet ble likevel større enn fryktet.

– Situasjonen har til tider vært svært uoversiktlig og komplisert. Spesielt på grunn av alle trefallene som har revet ned linjer eller sperret store og små veier. Selv om vi i Telenor gjør vårt ytterste for å sikre nettet vårt, var det ikke forsvarlig å sende inn mannskap i de berørte områdene da uværet herjet som verst.

Valdres har særlig blitt rammet av uværet. Over 100 stolper med fiberkabler er blitt ødelagt og knekt mellom Bruflat og Beitostølen.

 Konsekvensene av stormen er svært omfattende spesielt i Valdres, og det vil ta tid å rette både for strøm- og mobilselskapene. Vi har en god dialog med fylkesberedskapen i de berørte områdene.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse