Extraavisen.no

Utenriks

Uvanlig hetebølge kan ramme Sør-Europa

(SPANIA): Spania er bare et av landene i Sør-Europa som kan bli rammet av en hetebølge opp til 43 varmegrader. Varm luft fra Nord-Afrika er årsaken til den kommende hetebølgen.

Publisert for

, den

Foto: Chan Lee

Myndighetene i Spania har nå gått ut med en varsel til innbyggerne om å holde seg innendørs når varmen brer seg over store deler av landet, melder avisen The Guardian.

Deriblant er det varslet om temperaturer opp mot 43 grader i de sørlige byene Sevilla, Cordoba og Badajoz i Spania.

Myndighetene i landet har også meldt om at det er ventet opp mot 38 varmegrader i hovedstaden, Madrid. En nordmann som bor i Torrevieja sier til Extraavisen at de er forberedt på de høye temperaturene:

– Vi har air condition og holder oss til skyggen. Vi prøver å unngå å la barna leke ute når temperaturene er så høye. Enkelte skoler i landet har hjemmeundervisning for å skåne barna for varmen. Vi er vane med høye temperaturer.

I fjor lå varmetemperaturene opp til rekorder, deriblant ble det registrert 47,4 grader i byen Montoro i Cordoba. Temperaturen ble registrert i mai-måned. Årets mai-måned har det også vært uvanlig varmt.

I Portugal er det også registrert uvanlig varmt, og i år kunne meteorologene i landet registrere den varmeste temperaturen som den høyeste på 92 år. Da hadde målestokken bikket over 42 varmegrader.

Lik Extraavisen.no på Facebook!