Extraavisen.no

Trafikk

Verdens første bilstol mottar beste testresultater

(TRAFIKK): Den forovervendte Cybex Anoris T i-Size belønnes med prisen som den best testede bilstolen for barn noensinne ifølge Stiftung Warentest og ADAC.

Publisert for

, den

Bilstolen for gode resultater på verdensbasis. Foto: Cybex

Den første bilstolen med integrert full-body airbag oppnådde i kategorien “Kleinkind plus Kind” et overordnet resultat på 1.5, med en topp score på 0.9 i kollisjonssikkerhet og 1.2 i den overordnede kategorien ”sikkerhet”.

For over 15 år siden startet Martin Pos tankene om en bilstol som kunne tilby en allround beskyttelse til barn, selv i en forovervendt posisjon.

– I flere tiår har airbag vært en del av sikkerhetsutstyret i biler, for å beskytte voksne fra alvorlige skader hvis uhellet skulle være ute. Grunnet det ustoppelige arbeidet fra vårt utviklingsteam, samt muligheten for nye teknologier, er vi nå virkelig stolte av å ha mottatt klar anerkjennelse fra ADAC og StiWa for det vi har oppnådd takket være dette historiske resultatet, sier grunnleggeren av selskapet.

Foto: Cybex

– Å beskytte små barn har alltid vært en utfordring. I forhold til kroppen deres, er hodet stort og tungt, med en nakkemuskulatur som ennå ikke er fullt utviklet.”, sier Head of Development, Franz Peleska. ”Skulle en frontal ulykke inntreffe, beskyttes barnet av Anoris T i-size airbagens store overflate, som samtidig fastholder barnet i setets sikkerhetszone.
Frem for alt, blir den sensitive nakken og hodet perfekt beskyttet.

Testresultatet illustrerer klart fordelene ved denne nye airbag- teknologien i CYBEX Anoris T i-Size, som beviser et bedre resultat selv sammenlignet med bakovervendte bilstoler. Selve testresultatet var 0.9 for prestasjonen i ulykker, både fra ADAC, ÖAMTC, Stiftung Warentest og TCS – et resultat som aldri er sett før i test historien.

Foto: Cybex

Sikre og komfortable turer – forovervendt

Med Anoris T i-Size’s forovervendte posisjon kan foreldre fullt ut interagere med sine barn, se og kommunisere via bakspeilet, hvilket øker den passive sikkerheten og holder førerens fokus rettet fremover.

Samtidig er Anoris T i-Size ekstra komfortabel på lengre turer, og gir frihet til å bevege seg for barn helt opp til 6 år (to år lengre enn en sammenlignbar konvensjonell bilstol til barn).
Selv på turer som varer i flere timer, har barn frihet til å kunne strekke ut bena uten problemer.

Anoris T i-Size er enkel å installere i bilen og via en sikkerhetsassistent hjelper den til og med foreldrene med å sikre korrekt installasjon via LED indikatorer og audio signaler.

Bilstolen er godkjent i forhold til UN R129/03 standarden, og passer for barn fra ca 15 måneder opp til 6 år, eller fra en høyde på 76 cm opp til 115 cm – og maksimum 21 kg. I tillegg kan foreldre velge mellom tre hvileposisjoner for deres barn, både sittende og tilbakelent.

Lik Extraavisen.no på Facebook!