Extraavisen.no

Sport

Verdenscupen avsluttes med to norske medaljer

(SPORT): Sofie Haugen tok Norges første medalje på fellesstart noensinne, og Sverre Lunde Pedersen tok steget opp på pallen for første gang siden sykkelkrasjen, sammen med Peder Kongshaug og Hallgeir Engebråten på lagtempo.

Publisert for

, den

Foto Rafal Oleksiewicz

Sofie Karoline Haugen (26) fra Sandefjord SK gikk et taktisk perfekt løp i finalen på fellesstart og sikret med det sin aller første pallplass i verdenscupen og Norges første på fellestart. Norge kom sent i gang med satsningen på fellesstart, men har fra denne sesongen hatt som må om å å hevde seg i verdenscuoen, og kvalifisere til OL. 

Sverre Lunde Pedersen overrasket de norske kommentarorene og TV-seerne på Viasat 4, og var en del av det norske lagtempolaget. De norske gutta, med Peder Kongshaug i front, Hallgeir Enebråten i midten og Sverre Lunde Pedersen bak, gikk inn til ny norsk rekord, kun slått av USA som vant løpet på hjemmebane med ny verdensrekord på distansen. 

Neste helg er det klart for verdenscup i Calgary og de norske løperne tar med seg totalt 4 nye norske rekorder, og tre medlajer videre fra Salt Lake City. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer