Extraavisen.no

Innenriks

– Vi er lettet over at ansatte ikke ble skadd

Onsdag 15. september oppstod en brann i energisentralen tilknyttet bindemiddelfabrikken ved Jotuns hovedkontor i Sandefjord. Ingen ble alvorlig skadet.

Publisert for

, den

Hovedkontoret til fabrikken i Sandefjord. Foto: Jotun

Brannen startet klokken 15 i energisentralen som forsyner Jotuns bindemiddelfabrikk. Alle ansatte ble raskt evakuert. Nødetater kom til stedet kort tid senere. Kun to mindre skader er registrert.

Brannen var under kontroll cirka to timer senere.

– Sikkerheten til de ansatte er av høyeste prioritet i en slik situasjon. Vi er lettet over at hverken ansatte eller andre involverte i rednings- og slukningsarbeidet ble alvorlig skadet i hendelsen, sier kommunikasjonsdirektør Christian Espolin Johnson.

– Tilbakemeldingen fra politi og brannvesen er at evakueringen fungerte godt, kommenterer han.

En sikkerhetssone på 500 meter fra stedet ble raskt etablert grunnet kraftig røykutvikling. I tillegg ble det lagt ut lenser i sjøen for å for å forhindre potensielle utslipp.

Brannen spredte seg ikke videre, hverken til bindemiddelfabrikken eller andre nærliggende bygninger.

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke se at brannen kommer til å ha vesentlig betydning for leveringsevnen på kort sikt, fortsetter Espolin Johnson.

I henhold til selskapets rutiner er det nå startet grundige undersøkelser av hendelsen og hendelsesforløpet.

– Det er nedsatt en granskningskommisjon fra konsernet som skal kartlegge hva som har skjedd, hva som er årsaken til brannen og hvordan vi skal sikre at dette ikke skjer igjen, avslutter Espolin Johnson.

Lik Extraavisen.no på Facebook!