18-åringen forteller at det var en gledelig nyhet da hun fikk vite at hun var en av de utvalgte deltakerne i årets Miss Norway:

– Jeg hoppet av glede. Jeg ble så glad da jeg fikk vite at jeg var en av de som ble tatt ut som deltaker i skjønnhetskonkurransen. Jeg meldte meg på i august 2020, men på nyåret begynte jeg å miste troen på at jeg kom med.

Og hvordan har tilbakemeldingene vært?

Sødal forteller at hennes hjertesak er psykisk helse, og at det er en sak som bør settes fokus på:

– Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger, og mange som heier på meg. Det kjennes veldig godt.

– Under pandemien har vi hørt flere historier fra folk som har slitt med den psykiske helsen, og da er det viktig at vi setter fokus på problemer, sier 18-åringen til Extraavisen.no.

Sødal mener det er fortsatt et tabubelagt tema, men sier at vi nordmenn har blitt litt flinkere nå som flere er åpner seg.

– Psykisk helse er min hjertesak, og derfor mener jeg at vi må fortsatt holde samtalen om problematikken slik at flere får den hjelpen de har behov til. Vi nordmenn har blitt flinkere, men vi har litt å gå på.

Foto: Berdalen Foto

Nå som pandemien har tatt fra oss hverdagen, synes 18-åringen at det er kjedelig å ikke kunne leve et normalt liv:

– Selvfølgelig er det kjedelig, men vi kan ikke gjøre noe annet enn å forholde oss til smittevernsrestriksjonene. Det er vel det eneste måten å få ned smitten på.

På sin blogg skrev Sødal om at det er flere som har sluttet å bry seg om smittevernstiltakene, noe hun mener er en umoden tanke:

– Vi har nå levd i en pandemi i snart ett år, og jeg vet at mange av oss begynner å nesten se på dette som en ny hverdag. Jeg kjenner flere som har sluttet å bry seg om smittetiltakene, fordi “Korona varer jo bare i 14 dager og påvirker ikke unge meg”.

Sliter du med tanker? Nummeret er 116 123 eller du kan besøke nettsiden her. Dersom det står om liv og helse ring 113.

(Tjenesten er gratis og du er anonym)

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer