Connect with us

Kultur

– Vi må snakke mer om psykisk helse

Nora-Emilie Nakken (22) fra Trondheim er en av deltakerne som kom videre til semifinalen. Nå vil hun fremme psykisk helse som sin hjertesak.

  •  
  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Foto: Privat
annonse
annonse

– Jeg ble veldig glad at jeg fikk vite at jeg kom inn som deltaker i Miss Norway, sier Nakken til Extraavisen.

Nærmere 100 var påmeldt i årets skjønnhetskonkurranse Miss Norway. 32 fullførte misseskolen som er obligatorisk for å gå videre i konkurransen, og dermed går 21 av de videre til semifinaleløpet. Nakken er en av deltakerne som kom videre i semifinalen.

I 2017 deltok 22-åringen for første gang i Miss Norway, men etter å ha deltatt på skjønnhetskonkurransen har hun fått litt “kjøtt på beina” som hun kan ta videre med i årets konkurranse:

– Jeg opplevde det som svært krevende, og var vel ikke helt klar for Miss Norway i den tiden. Det var første gang, og erfaringer hadde jeg heller ikke. Så akkurat nå føler jeg at jeg er mer forberedt på hva som venter meg.

Under konkurransen har hun psykisk helse som sin hjertesak, og forteller at det er et tema som er viktig å sette fokus på.

– Jeg vet at det er mange som sliter, men ikke blir sett. Og spesielt i koronapandemien har vi hørt at flere sliter mentalt som følge av restriksjonene som blir innført i landet.

Foto: Privat

Hvordan er du som person?

– Jeg er en person som flere betror seg til og forteller «ting». Jeg var veldig sjenert da jeg var yngre, men har blitt mer hardhuda og åpen når jeg kommer i kontakt med folk. For meg er det viktig å være positiv til alle man møter, fordi man vet aldri hvordan de har det. Gjennom tiden har jeg hørt mange historier som har gjort at jeg er den jeg er i dag. Jeg vil høre mer, fordi psykisk helse bør snakkes om.

Nakken har som mål å nå ut til mange for at flere som oppleve en tung tid kan bli hørt.

– Det er viktig at vi setter fokus på et slikt tema. Gjennom tiden har det vært veldig krevende for mange som følge av koronapandemien, og da er det viktig at vi ser dem.

Så hva er planen for tiden fremover?

– Nå blir det en del forberedelser mot finalen i Miss Norway. Det har vært litt øving med høye hæler, og hva jeg skal ha på meg. Heldigvis er det en stund til det, slik at jeg kan bruke en del tid på det.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

  •  
  •  
  •  
  •