Extraavisen.no

Utenriks

– Vi opplever skudd og kampfly

(DANMARK/UKRAINA): Danske Storm Balderson sier at de våknet opp til skudd av salver og kampfly ved grensen inn til Ukraina. Nå er han i Ukraina og hører stadig at flyalarmen går.

Publisert for

, den

Dette bilde ble tatt i Polen før han og andre reiste videre inn til Ukraina. Foto: Privat / Storm Balderson

– Vi opplevde skudd av salver og kampfly den første natten i Polen. Her ved grensen til Ukraina er det mange frivillige og soldater i uniform. Situasjonen er kaotisk, fortalte Balderson til Extraavisen torsdag morgen.

Balderson rapporterer om situasjonen til Extraavisen hver eneste dag, hvor han blant annet sender bilder og videoer.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Torsdag kveld sender han en video til Extraavisen hvor han sier at flyalarmen går. Akkurat nå befinner han seg i Ukraina, hvor videoen ble tatt opp (se nederst i saken).

Ondag kunne han fortelle at han fikk se at flere av flyktningene ble sendt i busser.

– Vi har sett et hav av folk fra Ukraina som blir sendt i store busser, og noen av disse blir sendt i biler. Det er en trist situasjon, men jeg har møtt mange ukrainske folk som kjemper for sitt fedreland. Flyalarmen går nesten kontinuerlig, og vi hører skudd og smell i Ukraina.

En gruppe holder et ukrainsk flagg, ikke langt fra grensen til Ukraina. Foto: Storm Balderson

– Det var rørende og flott å se at menn og kvinner valgte å returnere til sitt eget hjemland for å kjempe for å forsvare fedrelandet sitt.

Extraavisen hadde et tidligere intervju med Storm Balderson, hvor han blant annet, mente at Russlands president, Vladimir Putin gjorde en stor feil da han invaderte Ukraina:

– Putin gjorde en stor feil mot menneskeheten. Å invadere et land med et demokratisk styresett er den største tabben en statsleder kan gjøre. Den feilen vil han nok aldri innse.

Balderson mener det er viktig å huske på at dette er ikke en krig som russiske folk ønsker, men en krig som Putin ønsker for å tilbakestille Ukraina til USSR:

– Vi må huske på at dette er Putins krig, ikke en krig som russerne ønsker, sa Bladerson.

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer