Extraavisen.no

Kjendiz

– Vi trenger en samtykkelov som kan verne voldsutsatte

Miss Norway-deltaker, Amine Storrød (21) sier at Norge trenger en samtykkelov som kan ivareta rettstryggheten til voldsutsatte.

Publisert for

, den

Amine Storrød (21) er engasjert i å få innført en samtykkelov i Norge. Foto: Inge Strømseng

Per dags dato regnes voldtekt som et samfunnsproblem som har økt i antall saker de siste årene. Storrød sier at en samtykkelov i Norge kan ivareta rettstrygghheten til de som er utsatt for voldtekt.

– Vi bor i et av verdens rikeste og tryggeste land, men dessverre blir vi fòret med nyheter om folk som blir utsatt for voldtekt nesten hver dag. Derfor ønsker jeg å jobbe for er å få en samtykkelov her i Norge, forteller Storrød til Extraavisen.

Hun mener at budskapet “Nei er et nei” skal gjelde alle, og at det skal være et klart signal på at når unge kvinner sier nei så betyr det nei. Amnesty har i alle år kjempet om å få innført samtykkeloven, uten at de har lykkes.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Med en slik lov vil dette gi et tydeligere budskap om hvor grensen går, og at rettssikkerheten hos voldsutsatte blir godt ivaretatt av det norske rettssystemet.

– Med en eventuell Miss Norway-tittel så vil jeg kunne nå ut til enda flere om min hjertesak, og kanskje hjelpe andre for å unngå å handle i en slik forferdelig situasjon. Det gjør også at kan hjelpe de som har blitt utsatt for en slik situasjon ved å snakke om min erfaring, og hva som har hjulpet meg gjennom tiden.

Bak smilet bærer 21-åringen en mørk erfaring fra tidligere tid. Foto: Pineapple Papi (Kash Chohan)

– Dessverre ser vi at flere overgrepssaker ikke blir anmeldt eller blir henlagt. Med en samtykkelov vil det føre til at vi kan ha et rettsapparat som kan sikre rettssikerheten til de voldsutsatte.

Storrød har hatt “Nei til overgrep” som sin hjertesak lenge før hun ble deltaker i Miss Norway, og sier at en slik deltakelse vil hjelpe henne i tiden fremover. Hun har gått til psykolog, og er i dag takknemlig for den hjelpen hun har fått gjennom hennes vanskelige tid.

For at hun måtte komme seg tilbake til hverdagen, måtte hun ha trygge personer rundt seg. Psykolog og familien var viktig for for at hun skulle komme gjennom den tunge perioden.

– Jeg gikk hos psykolog, og jeg kan ikke få takket henne nok. Det å få gode råd, bli hørt og trodd er noe jeg tror har hjulpet meg mye til å komme hit jeg er idag. Familien opp i alt dette har vært mine viktige støttespillere, og dette gjør at jeg føler meg enda mer sterk til å fortsette å kjempe for den hjertesaken jeg har satt meg opp til.

– Fysisk trening er noe at det som hjelper meg til å føle meg selvsikker, trygg og sterk! Det motiverer meg i min hverdag. Jeg er jente, jeg er viktig og jeg er sterk, understreker Storrød.

Lik Extraavisen.no på Facebook!