Extraavisen.no

Utenriks

Ville sende koronasmittede til Guantánamo

USAs tidligere president, Donald Trump ville sende amerikanere som var smittet av koronaviruset til Guantánamo. Dette er detaljer som blir avslørt i en ny bok.

Publisert for

, den

Wikimedia Commons
Foto: Gage Skidmore

Avsløringene skal ha blitt gjort av journalister ved Washington Post, og der skal Trump ha foreslått om å sende amerikanere som holdt seg i utlandet og var smittet, til å sende dem i Guantánamo fangeleir.

I boka kommer det frem at han ikke ville importere et virus, men varene, og så Guantánamo som en behandlingsmetode som kunne hindre smittespredning.

I en artikkel i Washington Post kommer det frem at Trump sitt spørsmål om å sette smittede amerikanere i fangeleir, ble avvist av rådgiverne hans, som skal ha vært bekymret for konsekvensene, gjenfortalt av Dagbladet.

I ettertid har fangeleiren blitt kjent for tortur og sine avhøringsmetoder. De er også blant annet kjent for å tvinge fangene til å sultestreike.

Da tidligere USAs president, Barack Obama ble innsatt som president i 2008 lovet han at Guantánamo skulle avvikles, men dette skjedde aldri. Fangeleiren ble opprettet i 2002 i forbindelse med terrorangrepene 11.september 2001, og har vært i drift siden den gang.

Boken «Nightmare Scenario» som skal ha avslørt Donald Trumps håndtering av pandemien, er skrevet av Washington Post-journalistene Yasmeen Abutaleb og Damian Paletta.

Journalistene har snakket med nesten 200 personer og tar for seg håndteringen av pandemien, noe Trump har fått kritikk for i ettertid.

Lik Extraavisen.no på Facebook!