Extraavisen.no

Utenriks

Wyatt (5) døde av corona

Fem år gamle Wyatt Gibson døde etter at han ble smittet av coronaviruset. Faren sørger etter å ha mistet sin aller bestevenn.

Publisert for

, den

Wyatt (5) elsket livet og familien sin, men døde brått etter å ha blitt smittet av Covid-19. Foto: GoFundme / Privat

Den fem år gamle gutten hadde vært syk i noen dager uten at foreldrene visste hva som var årsaken til det. Femåringen skal også ha vært syk med streptokokker og stafylokokker, og noen dager senere fikk Gibson hjerneslag og døde.

Femåringen som er fra delstaten Georgia er bare en av de fire barna under 10-årsalderen som har dødd av Covid-19.

– Jeg tror det er viktig å huske at selv om det er liten risiko for at barn blir alvorlig syke, betyr likevel ikke dette at det er null risiko, forteller barnekirurg og covid-rådgiver Lisa Smith til News9.

Wyatt elsket å kle seg ut som supermann og flere andre superhelter. Foto: Privat

Faren Wes Gibson har delt sine minner på Facebook, hvor han skriver at han savner sin aller bestevenn:

«På en måte vet jeg at du fortsatt er her, men jeg savner deg så utrolig mye. Jeg skulle ønske dette var et eventyr du ikke hadde startet»

Da faren fikk vite at Wyatt ble syk som følge av Covid-19 brast han i gråt, og visste ikke hva han skulle gjøre. Etter Wyatts død måtte faren opprette en innsamlingskampanje på nettstedet GoFundMe, for å få betalt sykehus- og begravelsekostnader.

Så langt har nesten 700 donert penger, i håp om å hjelpe familien i den fortvilende situasjon, og 38.810 dollar er samlet inn, noe som tilsvarer 344.222 norske kroner.

Flere delstater i USA opplever en økende smittetrend, som har ført til flere innleggelser og dødsfall. Georgia har hatt en kraftig nedgang i antall smittetilfeller og dødsfall, men i snitt er det 1432 smittetilfeller per dag, skal vi tro på tallene som delstaten Georgia har publisert.

I USA har 34,1 millioner fått påvist smitte og det er registrert nesten 610.000 dødsfall siden pandemien start i fjor.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer