Extraavisen.no

Sport

Ylva Hjelle (19) fra Oslo tok hjem EM-bronsemedaljen

Etter en spennende bronsefinale kunne den nittenårige compound-skytteren Ylva Hjelle fra Sportsklubben Vidar i Oslo, juble over medaljeplassen

Publisert for

, den

Ylva Hjelle på pallen under EM Felt 2021. Foto: Rune Edvardsen

Dette mesterskapet har vært en veldig berg- og dalbane for meg. For det første var det mange som skjøt annerledes i finalene enn de pleier, så det kom flere overraskende resultater, og for det andre hadde jeg en skade i armen som gjorde finaleskytingen vanskelig, sier den unge bueskytteren.

Europamesterskapet i felt ble arrangert i Porec, Kroatia, og ble avsluttet 12. september.

Andreplass etter første innledende 

Etter den første innledende runden lå Ylva på andreplass i klassen Compound damer junior, ni poeng bak italieneren Sofia Caccia. Etter andre innledende runde endte Ylva på en tredjeplass, med to italienere foran seg.  

I kvartfinalen skjøt Ylva mot engelske Sinead Byrne. Denne matchen vant hun, og i semifinalen møtte hun italieneren Andrea Nicole Moccia.

Ylva Hjelle er stor fornøyd med tredje plassen i EM. Foto: Rune Edvardsen

Moccia tok senere gullet. Der ble italieneren for sterk, og Ylva fikk derfor en plass i bronsefinalen. I bronsefinalen møtte Ylva italieneren Sofia Caccia, og der gikk Ylva seirende ut.  

– Min egen skyting varierte litt, men jeg er fornøyd med at jeg vant bronsen og stolt over å representere Norge, sier Ylva, som er motivert for å satse videre. 

– I første omgang skal jeg bruke innesesongen på å forbedre teknikken min og utvikle meg som skytter. Jeg har som mål å skyte bra både innendørs og utendørs internasjonalt i kommende sesong, og komme på pallen i VM felt til neste år. Alt i alt har det vært et lærerikt og bra mesterskap, og det føles godt å stå på pallen! 

Plass i World Games 

I EM Felt var Norge også representert med Simen Burhol i klassen recurve herrer, og Lars Marius Sørlie i klassen barebow herrer. Før resultatene er helt klare nedover listen, ser de ut til å ende på henholdsvis 19. og 11. plass.  

Sørlie sikret også Norge en kvoteplass til World Games 2022, som foregår i Birmingham, USA. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!