Utenriks

Youtube fjernet en million videoer

– Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

Mohan i sier at det er viktig at alle får tilgang på den aller beste informasjonen for å unngå at feilinformasjon gjør folk utrygge.

Youtube har i et blogginnlegg vist støtte til ekspertene i helseorganisasjonene om at de er enige, og viser til det amerikanske smittevernbyrået CDC og Verdens helseorganisasjon (WHO).

Samtidig påpeker videonettstedet at det ikke all feilinformasjon som er like åpenbar og at det kan dukke opp nye fakta underveis, ifølge NTB.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.