NyheterUncategorized

Advarer mot omreisende GPS-tyver

Med jevne mellomrom kommer det meldinger om tyverier av GPS-utstyr fra traktorer og anleggsmaskiner. De fleste meldingene kommer fra politidistrikter et stykke unna oss, men nå kan mye tyde på at de nærmer seg våre trakter.

Dersom det, som politiet frykter, kan komme omreisende vinningskriminelle på besøk hit, vil det ikke være første gang det blir stjålet GPS-utstyr her i bygda. Sommeren og høsten 2021 var vi også plaget med slike tyverier.

GPS-utstyr er attraktiv å stjele. For den uinnvidde kan det opplyses at GPS-utstyret som brukes av anleggsmaskiner og traktorer ikke er den samme typen som du finner i din mobiltelefon. Det er ofte snakk om relativt store og kostbare utstyrspakker, som er ettertraktet.

Nettpatruljen i Øst politidistrikt advarte i helgen om at omreisende vinningskriminelle kan være på vei mot oss. Etter hva politiet opplyser, er tyvene i hovedsak ute etter GPS-utstyr. Politiet ber derfor eiere av traktorer og anleggsmaskiner om å være ekstra på vakt – og sikre GPS-utstyret godt.

– Vær også observant på mistenkelig aktivitet. Ser du noe du syns er mistenkelig? Noter deg registreringsnummer, biltype/modell, farge og eventuelt hvordan fører så ut. Noter også tid og sted for din observasjon og meld det inn, skriver nettpatruljen på sin facebookside.